spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
6.1 ° C
6.1 °
6.1 °
97 %
0.7kmh
100 %
Pet
6 °
Sub
11 °
Ned
10 °
Pon
13 °
Uto
13 °

Objavljen poziv za sufinanciranje programa iz oblasti obrazovanja i znanosti

- Oglasi -
- Oglasi -

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti raspisalo je Javni poziv za financiranje/sufinanciranje programa iz oblasti obrazovanja za 2022. godinu, koji je otvoren do 15. rujna 2022. godine, priopćeno je iz ovog ministarstva.

U oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja Javni poziv raspisan je za dva programa, u ukupnom iznosu od 140.000 KM. Podrškom opremanju knjižnica javnih osnovnih škola se želi osnažiti fond, prvenstveno knjigama školske lektire, te doprinijeti jačanju jezično-komunikacijskih kompetencija kod učenika i nastavnika. Ovi projekti bit će podržani u maksimalnoj vrijednosti do četiri tisuće maraka. Projekti u okviru Podrške programima obuke, stručnog osposobljavanja i usavršavanja odraslih osoba s fokusom na žene radi lakše integracije na tržište rada bit će podržani u maksimalnoj vrijednosti do sedam tisuća maraka.

- Oglasi -

Javni poziv raspisan je i za Podršku projektima studentskih organizacija visokoškolskih javnih ustanova u Federaciji BiH, koji je usmjeren na pružanje podrške u realiziranju domaćih i međunarodnih studentskih projekata, a tražena sredstva ne mogu iznositi više od 5.000 KM.

- Oglasi -

U oblasti znanosti, raspisan je Javni poziv za društva, kao i javne ustanove za podršku organizaciji domaćih i međunarodnih skupova, te tisak naučnih časopisa i knjiga. Na ovaj Javni poziv mogu aplicirati i autori, odnosno kandidati koji nisu zaposleni na nekoj od javnih visokoškolskih i znanstvenih ustanova za dodjelu podrške izdavanju novije znanstvene, stručne i sveučilišne literature, te za sufinanciranje istraživačkog rada, usavršavanja i studijskog boravka u zemlji i izvan nje. Javnim pozivom za ove programe podrške, u iznosu od 350.000 KM, obuhvaćen je još i otkup novije znanstvene literature od komercijalnih izdavača s područja FBiH i program populariziranja znanosti. 

Iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti ističu da je tekst Javnog poziva objavljen na web stranici ministarstva www.fmon.gov.ba, a zahtjev za financiranje/sufinanciranje projekata popunjava se na odgovarajućem obrascu, koji se može preuzeti sa web stranice Ministarstva. Uz popunjen obrazac, podnositelj zahtjeva/projekta dužan je priložiti i svu neophodnu dokumentaciju navedenu u tekstu Javnog poziva, posebno za svaki program.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.