spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
8.5 ° C
8.5 °
8.5 °
86 %
0.7kmh
96 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
13 °
Uto
13 °

Od ove godine u Federaciji uvedena javna nagrada Prijatelj znanosti

- Oglasi -
- Oglasi -

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti priopćilo je da će ove godine povodom Dana znanosti u Federaciji BiH, koji se obilježava 12. prosinca, uz nagrade za znanost u četiri kategorije, biti dodijeljeno i 15 priznanja Prijatelj znanosti.

Iz Ministarstva ističu da će ova priznanja biti dodijeljena organizacijama i pojedincima za značajne uspjehe i evidentan doprinos organizaciji i razvoju znanstveno-istraživačke i istraživačko-razvojne djelatnosti, te širenje spoznaja o značaju znanosti i primjene rezultata znanstveno-istraživačkog i istraživačko-razvojnog rada u svim oblastima društvenog i gospodarskog života  u Federaciji BiH i Bosni i Hercegovini.

- Oglasi -

Vijeće za znanost Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti predložit će 12 kandidata za dodjelu priznanja, po šest organizacija i pojedinaca, a Sektor za znanost i tehnologije ovog ministarstva predložit će tri kandidata.

- Oglasi -

– Ministarstvo će do kraja mjeseca sačiniti i konačni prijedlog svih dobitnika ovih priznanja, dok Odluku o dodjeli federalnih nagrada donosi Vlada Federacije BiH, i to u četiri kategorije: Nagrada za životno djelo, Godišnja nagrada, Godišnja nagrada za mlade istraživače i Godišnja nagrada za popularizaciju i promociju znanosti. Riječ je o najvišim priznanjima za izuzetno značajna dostignuća u Federaciji BiH, a ove nagrade se sastoje od Povelje i novčanog iznosa, kako je i utvrđeno Odlukom – napominje pomoćnik ministra za znanost i tehnologije Jasmin Branković.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.