spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
blaga naoblaka
20.1 ° C
20.1 °
20.1 °
78 %
1.9kmh
17 %
Čet
32 °
Pet
34 °
Sub
29 °
Ned
33 °
Pon
24 °
spot_imgspot_img

Ravnateljica Gradske knjižnice Vitez na sajmu knjiga u Sarajevu

- Oglasi -
- Oglasi -

Povodom Svjetskog dana knjige, koji se obilježava 23. 4. ravnateljica Gradske knjižnice Vitez Darija Čuturić posjetila je sajam knjiga i učila u Sarajevu.

Danas je posljednji dan sajma kada su na svečanoj ceremoniji dodjeljene sajamske nagrade i priznanja.

- Oglasi -

Tročlani žiri u sastavu – Sarina Bakić predsjednica, te članovi Lejla Alimanović i Boris Trapara izabrali su najbolje u 15 kategorija: Umjetnost i arhitektura, Uredništvo, Najbolje oblikovanje knjige, Ilustracija knjige, Najbolji izdavački poduhvat godine, Najbolja promocija djela na sajmu, Najbolji udžbenik za visoko obrazovanje.

- Oglasi -

Dodjeljene su nagrade i za znanost: društvene i prirodne znanosti, najuspješniju prezentaciju biblioteke na štandu, što je jedna od novina, te najbolju bibliotekarku/bibliotekara.

Tu je i nagrada za najbolju prvu knjigu objavljenu kod izdavača sudionika na sajmu, izdanja novih medija, časopise iz književnosti, filozofije, sociologije i drugih humanističkih i društvenih znanosti, očuvanje i valorizaciju književne baštine, te sustavno objavljivanje svjetske književnosti.

Dodjelom nagrada 33. sarajevski sajam knjiga i učila je službeno završen, ali je za posjetitelje i danas otvoren do 19 sati.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE