spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
21.2 ° C
21.2 °
21.2 °
82 %
1.1kmh
58 %
Sri
35 °
Čet
33 °
Pet
35 °
Sub
30 °
Ned
25 °
spot_imgspot_img

(VIDEO) Učenici sa profesoricom Marijom Kvasina napravili robota koji sam briše ploču

- Oglasi -
- Oglasi -

,,Napravili smo robota koji sam briše ploču” i ,,naravno kao i uvijek, ponosna sam na njih”, istaknula je profesorica Marija Kvasina za portal Viteški.ba.

Nakon brojnih radionica i rada na polju robotike u Osnovnoj školi Dubravica, učenici devetog razreda Teo Petrušić i Marino Grbavac došli su na ideju da naprave robota koji sam briše ploču. Naravno, na zadovoljstvo profesorice Marije, pod čijim mentorstvom se brojne radionice održavaju i ova zanimljiva ideja je uspješno završena.

- Oglasi -

Inače, veliki broj radionica, kao i ova, radi se u sklopu projekta reciklaže elektronskog otpada pod nazivom ,,Zelena revolucija” gdje je uprava škole, zajedno sa profesoricom Marijom i ostalim učenicima dobila zadatak da naprave nešto od tog otpada.

- Oglasi -

Iz škole ponovno pozivaju kako u školu u ponedjeljak i utorak mogu besplatno odložiti e- otpad, jer je zadatak prikupiti pola tone otpada da nastave natjecanje, a glavna nagrada je informatička oprema.

Profesorica Marija dalje dodaje kako joj je uvijek cilj poticati učenike na razmišljanje, da sami stvaraju nove ideje i razvijaju kreativnost. Ona je tu da im pomogne u realizaciji onoga što zamisle. U ovom projektu ima još prostora za unaprijeđenje samog robota, ali obzirom da se bliži kraj godine, vrijeme ne dozvoljava uređenje robota. Glavno što su učenici zamislili su ostvarili, to je robot koji briše školsku ploču. Pokazali su da recikliranjem e-otpada mogu nastati funkcionalni proizvodi, a o čemu je riječ pogledajte u videu.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE