spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Zrak u glavnom gradu BiH i danas vrlo nezdrav, evo kada se očekuje poboljšanje

- Oglasi -

Na svim mjernim stanicama u Županiji Sarajevo i od jutros se bilježe visoke koncentracije zagađujućih PM10 čestica, a loš kvalitet zraka zadržat će se i tijekom dana, priopćeno je iz Službe za protokol i press Županije Sarajevo.

Značajnije poboljšanje kvaliteta zraka se očekuje od večeras u kasnim noćnim satima.

,,Prema podacima sa mjernih stanica, zrak je trenutno vrlo nezdrav za cjelokupnu populaciju te se preporučuje smanjeno kretanje kao i izbjegavanje fizičkih aktivnosti na otvorenom.

Lošijem kvalitetu zraka posljednjih dana pogoduju intenzivni i nagli temperaturni obrati, posebno u jutarnjim i večernjim satima, koji uzrokuju nakupljanja zagađujućih materija u nižim slojevima atmosfere, kao i pojačane emisije iz kućnih ložišta, promet, ali i stabilne vremenske prilike, kao i geografski položaj i slabija strujanja zraka u nižim kotlinskim dijelovima gdje su bilježene najveće koncentracije zagađujućih materija”, navodi se u priopćenju.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u naredna tri dana očekuju se nestabilne vremenske prilike, uz padaline, praćene jakim vjetrom i bez temperaturne inverzije, koje će dovesti do značajnog poboljšanja kvaliteta zraka.

,,Koncentracije zagađujućih materija u zraku se kontinuirano prate, a interventne mjere bit će stavljene izvan snage po stjecanju uvjeta”, istaknuto je.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.