viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 31.03.22 @ 22:24

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove kazano je da su federalni tržišni i turističko-ugostiteljski inspektori, u periodu od 1. do 27. ožujka 2022. godine izvršili 153 inspekcijska nadzora nad formiranjem cijena i marži shodno odlukama Vlade FBiH o neposrednoj kontroli cijena utvrđivanjem maksimalne visine marže za naftne derivate, te 17 grupa pojedinih osnovnih životnih namirnica i drugih proizvoda.  

Tom prilikom utvrđene su 82 nepravilnosti i izdato 159 prekršajnih naloga s financijskim teretom od 148.850 KM. U svrhu praćenja i održavanja stanja u skladu s mjerama propisanim odlukama Vlade Federacije BiH izvršena su i 94 kontrolna nadzora.

OGLAS

Glavni federalni tržišni inspektor po ovlaštenju Elmir Ramić kazao je da je, u odnosu na prvu polovinu ožujka, u inspekcijskim nadzorima evidentiran blagi pad utvrđenih nepravilnosti.

OGLAS

– Zaštita potrošačkih prava građana i javnog interesa ostaje prioritet djelovanja Federalnog tržišnog inspektorata, a federalni tržišno, turističko-ugostiteljski inspektori će nastaviti intenzivno vršiti neposredne kontrole cijena u FBiH i provoditi donesene mjere ekonomske politike usmjerene na stabilizaciju odnosa ponude i potražnje, suzbijanje špekulacija na tržištu i stjecanju ekstraprofita nauštrb potrošača – kazao  je inspektor Ramić.  

OGLAS

Iz FUZIP-a podsjećaju da je od početka ožujka ukupno raspoloživih 12 raspoloživih federalnih tržišno, turističko-ugostiteljskih inspektora prioritetno usmjeren na kontrolu benzinskih stanica po zahtjevima i informacijama Federalnog ministarstva trgovine o povećanju cijena goriva i prijavama potrošača, te kontrole formiranja cijena osnovnih životnih namirnica i drugih proizvoda s liste od 17 proizvoda obuhvaćenih Odlukom Vlade FBiH.

Iz ove uprave ističu da su, prema dostavljenim rezultatima federalne i županijskih inspekcija na području FBiH, od početka godine do 20. ožujka 2022. godine izvršena 493 inspekcijska nadzora u okviru kojih su utvrđene nepravilnosti, izdato 314 prekršajnih naloga sa ukupnim financijskim teretom od 300.200 KM.

Subjekti kod kojih su u periodu od 21. do 27. ožujka 2022. godine utvrđene nepravilnosti u primjeni odluka Vlade FBiH u vezi s propisanim maržama:

Subjekti nadzora kod kojih su utvrđene nepravilnosti u primjeni navedene Odluke su:

1. DENY PROM D.O.O. SARAJEVO
2. KONZUM D.O.O. SARAJEVO
3. NAMEKS D.O.O. KISELJAK
4. BAPI D.O.O. KISELJAK
5. DALMATO D.O.O. ČAPLJINA
6. PILIPOVIĆ D.O.O. CAZIN

Subjekti nadzora kod kojih su utvrđene nepravilnosti u primjeni navedene Odluke su:

1. MAHONAL D.O.O. BREZA
2. HOLDINA D.O.O. SARAJEVO – NEUM
3. TI OIL D.O.O. VITEZ – NEUM
4. BENS-ES D.O.O. CAZIN

Oglasi
LM