spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
97 %
2.1kmh
100 %
Pon
18 °
Uto
21 °
Sri
19 °
Čet
20 °
Pet
15 °

Aluminij će na europsko tržište izvoziti dijelove za automobilsku industriju

Iz Aluminija navode kako su sada spremni za sljedeću fazu, a dio tog plana je i razvoj gotovih proizvoda, istodobno povećavajući proizvodne kapacitete Ljevaonice

- Oglasi -
- Oglasi -

Aluminij je simbol Hercegovine, simbol stabilnosti i jednakosti. Predsjednik uprave Aluminij Industrije Amir Gross Kabiri se pobrinuo, vlastitim ulaganjem, da Aluminij i u idućim desetljećima bude vodeća proizvodna kompanija u BiH, piše Večernji list BiH. Zahvaljujući predanim radnicima i jednoglasnoj podršci svih razina Vladinih tijela, posebno Vlade Federacije BiH, Aluminiju je vraćena stabilnost te je ponovno postao najveći bh. uvoznik i izvoznik.

Iz Aluminija navode kako su sada spremni za sljedeću fazu, a dio tog plana je i razvoj gotovih proizvoda, istodobno povećavajući proizvodne kapacitete Ljevaonice. Možemo reći da je Aluminij točno tamo gdje je prema planovima predsjednika uprave Aluminij Industrije i trebao biti u ovo vrijeme. Zacrtani plan se i ostvaruje. Postignuti rezultati Aluminij Industrije pokazatelj su vizije i uspjeha uprave i radnika. U manje od godinu dana postigli su rekorde u proizvodnim kapacitetima. – U rujnu 2021. Ljevaonica je proizvodila 12.500 MT mjesečno, što je više nego što je ikada proizvedeno u prošlosti. Do svibnja ove godine povećat će se na 19.100 MT mjesečne proizvodnje. Ukupni plan proizvodnje za ovu godinu je 208.000 MT aluminijskih trupaca, blokova i ingota, dok će u idućoj godini Ljevaonica proizvoditi više od 252.000 MT proizvoda – otkrili su nam podatke iz Aluminij Industrije. S oko 340 zaposlenih, 300 kooperanata, većim dijelom domaćih, s pravom se može reći da je Aluminij ponovno gigant Hercegovine, ali i cijele BiH. Ovakvi proizvodni kapaciteti i pozitivno poslovanje, a istodobno i širenje tržišta, rijetko gdje možemo vidjeti. A upravo potpisivanjem strateški važnih ugovora za nabavu sirovine i otkup proizvoda, menadžment Aluminija osigurao je stabilnost u poslovanju ove kompanije. Razvoj konačnog proizvoda u suradnji s jednim od strateških partnera Duferco kompanije sa sjedištem u Švicarskoj, Aluminij će na europsko tržište izvoziti dijelove za automobilsku industriju. Doznajemo i kako predstavnici dvije kompanije Glencore i Duferco dolaze u posjet u Mostar idućih dana kako bi se s menadžmentom Aluminija radilo na razvojnim planovima Aluminija za idućih pet godina. Duferco je svjetski lider kada je u pitanju čelik, a postaje i jedna od najvažnijih kompanija i u aluminijskoj industriji. – Aluminijevi proizvodi nisu samo to, nego su vrhunski brend. Aluminij ima jedinstven pristup na ovom tržištu, nudi proizvode po mjeri kupca s visokim standardima kvalitete, učinkovitosti i fleksibilnosti u usluzi. Aluminij smatram svojim najvrjednijim partnerom, njegov pristup temelji se na tome da sa svojim partnerima uvijek unaprjeđuje brend – kazala je Rachel Lavie iz Duferco kompanije.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.