spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
15.6 ° C
15.6 °
15.6 °
84 %
1.8kmh
83 %
Pet
16 °
Sub
21 °
Ned
21 °
Pon
18 °
Uto
20 °

Autoceste FBiH raspisale još jedan natječaj: Posao od 40 milijuna KM

- Oglasi -

JP Autoceste FBiH danas je objavilo Poziv za dostavljane ponuda za izgradnju pristupnih cesta za potrebe izgradnje tunela Prenj. Rok za dostavljanje ponuda je 21.11.2022. godine.

- Oglasi -

Radovi podrazumijevaju izgradnju ukupnu 14 kilometara pristupnih cesta ispred i za tunela Prenj (7 km na jugu i 7 km na sjeveru). Vrijednost radova na izgradnji pristupnih cesta je 20 milijuna eura, dok je vrijednost nadzora radova 750 000 eura.

Kako bi se rizik investitora sveo na minimum u pogledu cijene izgradnje tunela Prenj, te odabrani izvođač mogao što prije započeti s radovima, u dogovoru s vanjskim suradnicima urađen je niz priprema koje uključuju sveobuhvatne geološko – geotehničke i geofizičke podloge. Jedna od njih je i izgradnja pristupnih cesta (pristupna cesta, vodovod, električna mreža), tako da će odabrani izvođač odmah po potpisivanju ugovora moći započeti sa radovima na iskopu tunela.

- Oglasi -

Projekt izgradnje pristupnih cesta za potrebe izgradnje tunela Prenj financira se iz sredstava osiguranih kod Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Početak radova na izgradnji pristupnih puteva očekuje se početkom sljedeće godine.

- Oglasi -

Podsjetimo, JP Autoceste FBiH je početkom sedmog mjeseca ove godine raspisalo natječaj za izvođenje radova na najsloženijem i ključnom objektu na Koridoru 5C, tunelu Prenj dužine 10.500 metara koji će biti jedan od dužih ne samo u BiH, nego i u cijeloj Europi.

Čak 196 firmi je izrazilo zanimanje za ovim projektom i natječajnom dokumentacijom, a više od 50 pitanja odnosilo se na pojašnjenja. Ovim je potvrđeno da mnoge firme žele raditi na izgradnji tunela i da je tehnički najzahtjevniji i, sa stajališta struke, jedan od najkompleksnijih objekata koji će se izvoditi na Koridoru 5C.

U ponedjeljak (26.09.2022. godine) rok je za predaju ponuda za pretkvalifikacije za izgradnju tunela Prenj. Početak radova na izgradnji samog tunela Prenj očekuje u sredinom naredne godine.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE