spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
slaba kiša
15.7 ° C
15.7 °
15.7 °
92 %
1.8kmh
50 %
Sub
15 °
Ned
21 °
Pon
17 °
Uto
17 °
Sri
20 °

Bh. grad na meti investitora iz Austrije i Njemačke: Gradi se šest pogona, stiže i Lidl

- Oglasi -
- Oglasi -

Grad Gradiška je u prvih šest mjeseci ove godine, praćenih svjetskom ekonomskom i političkom krizom i hiperinflacijom, uspio da zadrži financijsku stabilnost, osigura nesmetanu realizaciju svih započetih investicija i zadrži postignuti nivo gospodarskih aktivnosti, kaže gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

On je zahvalio svim gradiškim gospodarstvenicima koji su uložili ogroman napor da zadrže i proširuju svoje kapacitete i zapošljavaju nove radnike, te dodao da trenutno u gospodarskoj zoni u Novoj Topoli svoje pogone gradi šest novih investitora, od kojih su dva iz Austrije i jedan i Njemačke.   

- Oglasi -

Osim toga, za investiranje u ovoj općini zainteresiran je i njemački Lidl.                   

- Oglasi -

,,Postoji mogućnost da se i prije izbora održi sjednica gradskog parlamenta na kojoj bi trebalo donijeti odluku o prometovanju gradskog građevinskog zemljišta, jer postoji zainteresiranost njemačkog trgovinskog giganta Lidla da investira na području Gradiške. Također, ako se završe sve potrebne procedure trebali bi donijeti odluku o usvajanju javnog poziva za dodjelu poljoprivrednog zemljišta u zakup”, naveo je Adžić.

Adžić je podsjetio da je gradski proračun usvojen na vrijeme, krajem prošle godine, da su svi očekivali da je pandemija završena i da će uslijediti oporavak ekonomije, ali da je nastala nova svjetska kriza praćena ratnim sukobom u Ukrajini, te nestašica i poskupljenje energenata, što je dovelo do lančanih poskupljenja i hiperinflacije.

,,Poskupljenja svih roba su dovela do rasta prihoda od indirektnih poreza za oko 25 posto, rasli su i direktni poreski prihodi grada Gradiška, ali su također i rashodi dosta veći u odnosu na ono što je planirano proračunom za ovu godinu”, pojasnio je Adžić gostujući u jutarnjem programu Radio televizije Gradiška.

On je dodao da je gradski proračun uravnotežen i stabilan, da se redovno isplaćuju sva izdvajanja prema svim proračunskim korisnicima, te da će nakon pauze u saborskim zasjedanjima zbog Oćih izbora na jesen sigurno doći do usvajanja rebalansa proračuna, piše biznisinfo.ba.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE