spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
6.1 ° C
6.1 °
6.1 °
97 %
0.7kmh
100 %
Pet
6 °
Sub
11 °
Ned
10 °
Pon
13 °
Uto
13 °

Bh. investitori preuzeli kompaniju Securitas

- Oglasi -

Švedska svjetska kompanija u oblasti zaštite sigurnosti i imovine napustila je tržište Bosne i Hercegovine. Zaštitarska kompanija Securitas BH prodata je domaćim investitorima.

- Oglasi -

Kako saznaje N1, umjesto Securitasa BH s radom je počela poslovati zaštitarska kompanija Sec one.

Daniela Gogić koja je u Securitasu obnašala funkciju direktorice marketinga i ljudskih resursa za N1 je kazala da su iz švedske kompanije odlučili poslovanje prepustiti domaćim investitorima.

- Oglasi -

,,Upravo je završen proces management buy out-a u poduzeću Securitas BH. Globalna grupacija poduzeća za privatnu zaštitu – Securitas AB je prepustila svoj vlasnički udio lokalnim investitorima u Bosni i Hercegovini. Stav Securitasa AB je: „Kontinuirano preispitujemo svoju strategiju u svakoj zemlji gdje poslujemo uzevši u obzir potrebe globalnih klijenata i pretpostavke za dalji razvoj profitabilnih operacija na lokalnim tržištima. Temeljeno na ovom stavu, zaključili smo da nije bilo preduvjeta za izgradnju dovoljno velikog poduzeća u Bosni i Hercegovini i shodno tome zaključili smo da će na ovom tržištu agencija za zaštitu imati veći potencijal kao lokalno poduzeće. Iskreno smo uvjereni da je ovo dobro rješenje za sve uključene strane. Transfer vlasničke strukture Securitasa u BiH neće utjecati na kvalitetu usluga koje isporučujemo našim klijentima i zasnivaće se na najboljim praksama i iskustvu koje je prikupljeno dok je Securitas BH pripadao globalnom poduzeću za privatnu zaštitu.“ Uskoro će započeti rebranding Securitasa u BiH koji će se od sada zvati SEC ONE”., kazala je za N1 Gogić.

- Oglasi -

Prema sudskom registru vlasnici Sec one group su: Edin Hukić i Mirsada Ćatić Šuvalija.

Hukić je bio direktor Securitas BH, dok je Mirsada Ćatić Šuvalija sestra Mirsada Ćatića koji je bio vlasnik Alarm West Group zaštitarske agencije koja je prodata Securitasu krajem 2010. godine.

U švedskom Securitasu priopćeno je sljedeće:

,,Obavještavamo vas da je došlo do promjene vlasništva Securitasa u Bosni i Hercegovini. Securitas AB je prepustio svoje ulaganje lokalnim investitorima. Naša registrirana djelatnost ostaje ista, stojimo na raspolaganju našim partnerima sa ponudom najsuvremenijih usluga u oblasti privatne zaštite. Za više informacija posjetite našu novu web stranicu na adresi www.secone.ba“, navedeno je iz Securitasa.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.