spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

BHRT zbog financijskih problema mora smanjiti broj radnika i rasprodati zemlju

- Oglasi -

BHRT već godinama se suočava s financijskim problemima, ali sada je situacija eskalirala do te mjere da je Upravni odbor ove televizije donio odluku da smanji broj zaposlenih, te proda dio zemlje koji je pod njihovim vlasništvom.

Radiotelevizija BiH u priopćenju navodi da su razmatrali Prijedlog mjera financijske sanacije i konsolidacije koja se godinama suočava sa padom prihoda od RTV takse i nemogućnosti naplate prihoda koji ovoj kući pripada po Zakonu. Tako je u prošloj godini zabilježen pad prihoda od RTV takse u visini od blizu 800.000 KM, a kao posljedica blokade računa od Poreske uprave FBiH, BHRT je ostao bez 1.400.000 KM.

“Unatoč velikim financijskim problemima BHRT nastavlja svoju misiju, uključujići i osiguranje prijenosa Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru”, navodi se u priopćenju.

Dalje se navodi da, kako bi osigurali rad ovog javnog servisa, menadžment BHRT napravio je plan smanjivanja broja zaposlenih, pripremio niz konkretnih mjera štednje i nastavak aktivnosti na naplati svojih potraživanja koja su predmet sudskih postupaka.

“U planu je iznajmljivanje prostora te prodaja zemljišta koja je u vlasništvu BHRT-a”, navodi se na kraju priopćenja Upravnog odbora.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.