spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Elektroprivreda HZ HB sanirala prošlogodišnji gubitak od 70 milijuna maraka

- Oglasi -

Elektroprivrerda HZHB je za manje od tri mjeseca ove godine sanirala prošlogodišnji gubitak u poslovanju koji je iznosio oko 70 milijuna KM.

- Oglasi -

Potvrdio je to za Indikator.ba Ervin Leko, rukovoditelj Sektora za tržište ove elektroprivrede. S dozom opreznosti o tome je govorio i na četvrtom Summitu energetske budućnosti – SET u Trebinju sudjelujući u panelu čiji su se sudionici bavili pitanjem kako se nositi sa visokim cijenama energije u regiji, opskrbom i razvojem tržišta električne energije.

Brzo saniranje gubitka, kako je pojasnio, rezultat je izuzetno povoljne hidrološke situacije na početku ove godine, uspješnog vođenja sustava izvoza električne energije po izuzetno dobrim cijenama.

- Oglasi -

Stanje u akumulacijama bosanskohercegovačkih elektroprivreda je i u ovom trenutku veoma povoljno, rečeno je na summitu u kontekstu rasprava o tome što smo sve preživjeli (posljedice korone i rata u Ukrajini) i čemu se možemo nadati. Primjetno je da među sudionicima ovog skupa (bilo ih je oko 720) nije bilo pretjerane zabrinutosti ni kada je u pitanju isporuke naftnih derivata i dotok zemnog plina.

Sudeći po tome, može se zaključiti da će opskrba i u idućim mjesecima biti uredno. Pri tome se s posebnom važnošću zagovara jačanje regionalne suradnje odnosno formiranje solidarne zajednice.

Summit energetike u Trebinju pokazao se kao mjesto dobrih vijesti, posebno onih o novim investicijama i budućim projektima. Izaziva veliku pažnju biznismena, stručnjaka, bankara, predstavnika vlasti u BiH i zemljama regiji i medija. Cijeneći njegov značaj i očekivani razvoj u idućim godinama Vlada RS i Trebinje odlučili su da zajednički financiraju izgradnju kongresnog centra SET-a koji bi trebao biti regionalni energetski centar.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.