spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
28.1 ° C
28.1 °
28.1 °
48 %
0.3kmh
0 %
Pon
33 °
Uto
33 °
Sri
34 °
Čet
33 °
Pet
34 °
spot_img

Elektroprivreda HZ HB u ovoj godini planira zaposliti 100 djelatnika

- Oglasi -
- Oglasi -

Na 45. skupštini Javnoga poduzeća Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar predsjedala je Jasmina Pašić, punomoćnica Vlade Federacije BiH u ime državnoga kapitala BiH, a nakon izbora radnih tijela Skupštine i glasovanja, usvojen je Plan poslovanja JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar za 2022. – 2024. godinu i imenovan je mr. sc. Karlo Kardov, dipl. ing. stroj. za člana Nadzornoga odbora Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar ispred skupine dioničara s najmanje 5 % dionica s pravom glasa.

Anto Tutiš, izvršni direktor za Ekonomske poslove, dao je detaljno obrazloženje za usvajanje Plana poslovanja JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar za 2022. – 2024. godinu, istaknuvši „da je Trogodišnji plan poslovanja sačinjen sukladno računovodstvenim standardima i sadrži propisane elemente koji ulaze u sustav tih planova. Urađen na temelju planova organizacijskih jedinica Društva, plana proizvodnje, potrošnje i nabave električne energije, sve sukladno Elektroenergetskoj bilanci za 2022. – 2024. godinu.“

Realizacijom Plana osigurat će se puna pogonska spremnost postrojenja i objekata; sigurna i kvalitetna opskrba kupaca električne energije; visok stupanj naplate potraživanja za električnu energiju; znatna investicijska ulaganja i posebne aktivnosti na realizaciji projekata VE Poklečani i solarne elektrane na prostoru Općine Stolac. Planirana proizvodnja električne energije u 2022. godini prema Planu iznosi 1.789 GWh, a u 2023. i 2024. godini od 1.791 GWh. Stupanj naplate planiran je u iznosu od 97 % od fakturirane električne energije. U 2022. godini planira se zaposliti 100 radnika, 36 odlazi u mirovinu. Planirane cijene električne energije za prodaju na tržištu uvjetovane su procjenom o povećanju cijena na tržištu električne energije.

Skupina dioničara predložila je kandidata mr. sc. Karla Kardova za člana Nadzornoga odbora EPHZHB-a i on je na Skupštini izabran većinskim brojem glasova.

- Oglasi -
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE