spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.9 ° C
4.9 °
4.9 °
98 %
1.3kmh
100 %
Ned
5 °
Pon
7 °
Uto
6 °
Sri
5 °
Čet
6 °

EU Start-up potpora za mlade i Središnjoj Bosni

- Oglasi -
- Oglasi -

Regionalna razvojna agencija REZ u okviru projekta „SURADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – ŽSB“ koji realizira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje (LPZ ŽSB), uz podršku Europske unije i Međunarodne organizacije rada u BiH, poziva sve nezaposlene osobe (prednost imaju mladi od 18 do 35 godina) koji žele pokrenuti inovativan i na znanju baziran biznis u Srednjobosanskoj županiji (samo općine Travnik, Novi Travnik, Vitez i Jajce) da prijave svoje poslovne ideje za start up podršku.
POKRENI BIZNIS!
Lokalno partnerstvo za zapošljavanje doprinosi unapređenju kapaciteta u oblasti zapošljavanja na
području Srednjobosanske županije kroz kreiranje i razvoj mehanizama podrške mladima u pokretanju
i vođenju vlastitog biznisa.
Program start-up podrške obuhvaća:

 • Obuku u razvoju poslovnog modela prema SIYB metodologiji (Pokreni i unaprijedi svoj biznis)
 • Savjetovanje u oblasti poslovnog planiranja i prezentacije biznis plana,
 • Bespovratna financijska sredstva u iznosu do 6.000 KM (za 12 najboljih biznis planova),
 • Poslovno mentorstvo u prvoj godini poslovanja u skladu sa potrebama biznisa.
 • Ostalu poslovnu podršku prije i nakon pokretanja biznisa.
  U program će biti uključeno najmanje 40 sudionika, dok će 12 najbolje ocijenjenih prezentacija poslovnih ideja dobiti financijsku podršku za pokretanje biznisa. Ocjenjivanje će se vršiti na osnovu transparentnih kriterija, a koji će biti dostupni svim polaznicima. Osobe zainteresirane za razvoj poslovne ideje i pokretanje vlastitog biznisa na području općina Travnik, Novi Travnik, Vitez i Jajce mogu se prijaviti putem namjenski dizajniranog Prijavnog obrasca. Obrazac možete preuzeti na ovom linku. Uz prijavni obrazac obavezno je priložiti CIPS obrazac i dokaz – potvrdu o statusu nezaposlenosti na evidenciji službe za zapošljavanje.
  Prijava mora biti podnesena do 30.11.2022. godine putem e-maila: info@rez.ba (Naslov poruke: Prijava na startup program LPZ SBK) ili preporučeno poštom ili dostaviti direktno u REZ agenciju, na adresu:
  REGIONALNA EKONOMSKA ZAJEDNICA REZ d.o.o.
  Štrosmajerova 11,
  72000 Zenica, BiH
  (Prijava na startup program LPZ SBK)
  Nepotpune i neblagovremeno podnesene prijave neće se uzeti u razmatranje.
  Ukoliko trebate dodatne informacije slobodno kontaktirajte organizatore.
  Projekat „SURADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – ŽSB“ implementira Lokalno partnerstvo za
  zapošljavanje koga čine: Regionalna ekonomska zajednica „REZ“ d.o.o., Služba za zapošljavanje, Ministarstvo za gospodarstvo ŽSB, Sveučilište/Univerzitet „Vitez“, Srednja mješovita
  tehnička škola Travnik, Centar za edukaciju mladih CEM, Općina Vitez, Općina Novi Travnik, Općina Jajce, Općina Travnik, GS-TMT d.o.o. Travnik, A&F d.o.o. Jajce, MAKS d.o.o. Vitez i PU „Linija života“ Donji Vakuf. Lokalno partnerstvo za zapošljavanje je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Europska unija financira s 4 milijuna eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Za više informacija o projektu LEP II, posjetite ww.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube)
- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.