spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2 ° C
2 °
2 °
94 %
1.4kmh
100 %
Uto
2 °
Sri
4 °
Čet
5 °
Pet
7 °
Sub
8 °

Evo koja kompanija bi mogla prometovati sarajevskim aerodromom umjesto Wizz Air-a!?

- Oglasi -
- Oglasi -

Nakon što je Wizz Air odlučio da zatvori bazu u Sarajevu i ukine veliki broj linija, u javnosti su se pojavile informacije da bi druge niskotarifne avio kompanije mogle prometovati sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu.

Najviše se spominje mogućnost da bi Ryanair mogao otvoriti linija iz Sarajeva ka europskim destinacijama. Ryanairov direktor razvoja ruta Ray Kelliher u medijskim izjavama je priopćio da se raduju rastu u Bosni i Hercegovini u nadolazećim godinama i mogućnosti da najave više novih destinacija za sljedeće ljeto.

- Oglasi -

N1 je kontaktirao Međunarodni aerodrom Sarajevo s ciljem da doznaju hoće li Ryanair prometovati sa sarajevskog aerodroma iz kojeg su odgovorili:

- Oglasi -

“Poštujući poslovnu politiku naših partnera, u ovom trenutku možemo potvrditi da pregovaramo sa više aviokompanija. Kao i do sada, javnost će o svemu biti pravovremeno informirana”, kazali su sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Ryanair iz BiH leti sa aerodroma u Banjaluci i Tuzli ka destinacijama u nekoliko europskih država.

Podsjećamo, odlazak zatvaranje baze Wizz Aira u Sarajevu iskoristila je i Air Serbia koja je priopćila će osigurati odgovarajuće kapacitete i posebne cijene da bi se svi putnici čiji su planovi za putovanje sada djelimično ili potpuno ugroženi brzo i udobno prevezli do svojih krajnjih destinacija, preko Beograda.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img
IzvorN1

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.