spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Evo koje letove Wizz Air ostavlja iz Tuzle

- Oglasi -

Aviokompanija Wizz Air počela je sa zatvaranjem svoje baze na Međunarodnom aerodromu u Tuzli, svoj prvi bazni avion povukla je 1. rujna ove godine, a drugi avion povlači sutra 12. rujna.

- Oglasi -

Ova je kompanija odlučila zadržati samo četiri linije i to prema Basel-Mulhouseu, Dortmundu, Frankfurt-Hanu i Memmingenu.

Ukinute su linije prema četiri glavna grada u Europi, Berlinu, Stockholmu, Beču i Kopenhagenu, a linija nema ni za Eindhoven, Goteborg, Baden Baden, Friedrichshafen, Nirnberg, Keln i Bilund.

- Oglasi -

Uprava aerodroma u Tuzli, kontinuirano, od najave povlačenja Wizz Aira traži nove aviokompanije koje bi u Tuzli imale jedan bazni avion.

,,Mi razgovaramo sa nekoliko aviokompanija. Cilj nam je imati kompaniju koja će na Međunarodnom aerodromu Tuzla imati jedan bazni avion. Obimni pregovori su u toku i vrlo brzo bi trebali biti privredeni kraju“, zaključuje Halilčević.

Tuzlanski aerodrom, koji je trenutno u situaciji da ostaje bez većeg broja linija, u nekoliko navrata ove godine oborio je svoje osobne rekorde, samo u srupnju je prevezeno 70.000 putnika, a u osam mjeseci ove godine je prevezeno više od pola milijuna putnika.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.