spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2.1 ° C
2.1 °
2.1 °
88 %
1.3kmh
100 %
Sri
4 °
Čet
5 °
Pet
7 °
Sub
9 °
Ned
8 °

Fadil Novalić tvrdi kako je ekonomija u FBiH na najvećoj razini u povijesti

- Oglasi -
- Oglasi -

Na otvaranju 23. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru okupljenima se obratio premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić. On je istaknuo kako je pandemija koronavirusa izazvala krizu, ali da je i svaka kriza prilika.

Novalić je kazao kako povratak sajma u Mostar korespondira sa povratkom ekonomije u stanje iz predpandemijskog vremena. Tvrdi kako je oporavak gospodarstva u Federaciji takav, da je uz rast BDP od 7,5% stanje već bolje nego u predpandemijsko stanje.

- Oglasi -

Premijer Federacije BiH je zaključio kako je pandemija brutalno djelovala na zdravstvo i gospodarstvo i da je u samo mjesec dana izgubljeno 27.000 radnih mjesta. Međutim, on ističe da su zahvaljujući mjerama Vlade FBiH i žilavim gospodarstvenicima vraćena radna mjesta i da je ekonomija na najvećoj razini u povijesti.

- Oglasi -

Novalić je pohvalio žilavost domaćih gospodarstvenika i činjenicu da 90% investicija u državi dolazi od upravo domaćih gospodarstvenika. Kako je napomenuo Federacija BiH je gospodarstvenike pomogla na razne načine od poreznih oslobađanja do transfera u iznosu od 750 milijuna maraka.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Zoran Tegeltija je naglasio da je mostarski sajam događaj od značaja za čitavu Bosnu i Hercegovinu i region.

Kako je istaknuo, pandemija je pokzala da se u teškim vremenima možemo osloniti samo na sebe, ali i na pomoć najbližih u regiiji, piše Klix.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.