spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.9 ° C
4.9 °
4.9 °
98 %
1.3kmh
100 %
Ned
5 °
Pon
7 °
Uto
6 °
Sri
5 °
Čet
6 °

Federalni inspektori već utvrdili prekoračenje propisane cijene peleta

- Oglasi -
- Oglasi -

Federalni tržišni inspektorat subote su počeli vršiti pojačane inspekcijske nadzore proizvođača i prometnika peleta u FBiH, a u skladu s Odlukom Vlade FBiH o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena određivanjem najvišeg nivoa cijena za pelet.

Naime, pomenutom odlukom Vlade FBiH na sjednici održanoj proteklog tjedna, propisana je najviša prodajna cijena peleta, koja ne može prelaziti 480 KM plus PDV u trgovini na malo, po toni u svim pakovanjima.

- Oglasi -

Odluka je stupila u subotu, 12. studenog, a federalna i županijske tržišne inspekcije odmah su počele sa realizacijom i nadzorom nad njenim provođenjem.

- Oglasi -

Federalni tržišni inspektorat je tako u subotu izvršio 26 inspekcijskih nadzora kod proizvođača i prometnika peleta FBiH, u okviru kojih je kod jednog subjekta nadzora utvrđeno prekoračenje propisane cijene od 561,60 KM. Kod četiri subjekta kod kojih je pelet zatečen u prodaji, nije bilo odstupanja od propisane cijene, dok kod ostalih kontroliranih subjekata pelet nije zatečen u prodaji.

FUZIP u svom službenom priopćenju navodi da je u nadzorima prvog dana primjene Odluke sudjelovalo svih 13 federalnih tržišno-turističko-ugostiteljskih inspektora, a od subote su putem web obrasca za prijavu nepravilnosti zaprimljene tri prijave građana o neusklađenim cijenama peleta.

Najavljuju da će Federalna uprava za inspekcijske poslove nastaviti sa intenzivnim vršenjem nadzora nad primjenom ove Odluke i u narednim danima. Također, pozvali su sve proizvođače i prometnike peleta da koriguju cijene u skladu s Odlukom Vlade FBiH, kako ne bi bili predmet sankcioniranja.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.