spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
21.2 ° C
21.2 °
21.2 °
82 %
1.1kmh
58 %
Sri
35 °
Čet
33 °
Pet
35 °
Sub
30 °
Ned
25 °
spot_imgspot_img

Giganti se udružili u gradnji punionica, ciljaju i BiH

- Oglasi -
- Oglasi -

Svjetski giganti Daimler Truck AG, Traton SE (Njemačka) i Volvo (Švedska) gradit će mrežu punionica za električna vozila širom Europe.

Kompanije su zatražile dopuštenje i Konkurencijskog vijeća BiH, što ukazuje na to da će mrežu proširiti i na našu zemlju, piše biznisinfo.ba.

- Oglasi -

Naime, Konkurencijsko vijeće je 29. prosinca 2021. godine zaprimilo zajedničku Prijavu namjere koncentracije gospodarskih subjekata Daimler Truck AG, Traton SE (Njemačka) i Volvo (Švedska), koja se tiče osnivanja društva zajedničkog ulaganja.

- Oglasi -

Ono će biti pod zajedničkom kontrolom u kojem će Daimler Truck, Traton i Volvo neposredno ili posredno imati jednake udjele.

Zajedničko ulaganje će zapravo biti operator stanica za punjenje koji će izgraditi i upravljati javno dostupnom mrežom velike snage za punjenje za baterijske električne teške kamione i autobuse duž i blizu glavnih autoputeva i logističkih točaka od interesa u odabranim i dogovorenim europskim zemljama.

Predmetna koncentracija, prema podacima iz Prijave koncentracije, će imati efekt prvenstveno na mjerodavnom tržištu za instaliranje, upravljanje i održavanje stanica velike snage za punjenje baterijskih električnih teških kamiona i autobusa.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE