spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Hotel Zenica i tržni centar Džananović imaju nove vlasnike

spot_img
Video AD

U prisustvu velikog broja zvanica iz Bosne i Hercegovine i Republike Turske, sinoć je u Zenici održan svečani program povodom kupnje hotela “Zenica” i Tržnog centra “Džananović” od strane turske grupacije “Uvak”, koja na prostoru Bosne i Hercegovine djeluje dugi niz godina, javlja Anadolija.

Oglasi #1

Savjetnik predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana Yalcin Topcu prenio je pozdrave rukovodstva svoje države, turskog predsjednika i građana njegove zemlje, izrazivši zadovoljstvo zbog prisustva na večerašnjem događaju u BiH. “Prisutni smo u kulturi, medicini, povijesti i prisutni smo u investicijama i trgovini”, rekao je Topcu. Pozdravio je, kako je rekao, bratski odnos među privrednicima BiH i Turkiye naglasivši značaj međusobnog potpomaganja i u oblasti gospodarske suradnje.

Veleposlanik Turske u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin je kazao da je Sporazum o slobodnoj trgovini njegove zemlje s BiH proširen 2021. godine, čime su pružene jedinstvene mogućnosti Bosni i Hercegovini, kakve nisu pružene nijednoj zemlji u svijetu. “A to je pokazatelj kako Turska gleda na Bosnu i Hercegovinu”, rekao je veleposlanik Girgin ukazavši na značaj međusobnog potpomaganja s ciljem jačanja gospodarske suradnje. Podsjetio je na ciljani obujam trgovinske razmjene od milijardu dolara, što je ostvareno, kako je rekao, zahvaljujući gospodarstvenicima dvije zemlje. Turskim gospodarstvenicima je veleposlanik Girgin poručio da je atmosfera za investiranje u Bosni i Hercegovini pozitivna, kazavši i da “moramo biti jedinstveni”. Sva događanja oko nas pokazuju značaj našeg jedinstva i bratstva naših zemalja, kazao je veleposlanik Girgin i poželio uspjeh posljednje investicije grupacije “Uvak”. Predsjednik grupacije “Uvak” i predsjednik Tursko-bosanskohercegovačkog udruženja gospodarstvenika (TUBSIAD) Abdurrahman Uvak je zahvalio prisutnima, ali i gospodarstvenicima iz Bosne i Hercegovine na dugogodišnjoj suradnji.

Oglas Dno #1

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.