spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
24.1 ° C
24.1 °
24.1 °
71 %
0.4kmh
0 %
Uto
33 °
Sri
35 °
Čet
33 °
Pet
34 °
Sub
27 °
spot_imgspot_img

Hoteli i apartmani već otvoreni: U Neumu će ove sezone biti skuplji smještaj, poznato i za koliko

- Oglasi -
- Oglasi -

Za Neum je turistička 2022. godina počela sa dobrim najavama i predviđanjima, ali rat u Ukrajini bi u određenoj mjeri mogao utjecati na situaciju u predsezoni i sezoni.

Agresija Rusije na Ukrajinu bi mogla imati negativne posljedice na bosanskohercegovački turistički biser na Jadranu, jer je otkazan određen broj rezervacija.

- Oglasi -

Na broj turista u Neumu mogla bi utjecati i poskupljenja, jer će cijene smještaja biti između 10 i 15 posto skuplje. Pojedini hoteli već su otvoreni, a još nekoliko svoja vrata bi trebali otvoriti do kraja travnja.

- Oglasi -

,,Situacija u Ukrajini se ne osjeti previše. Kada su u pitanju cijene smještaja u hotelima, one će biti najmanje za 10% skuplje, jer su i ulazni troškovi hotela veći. Mislimo da će ova sezona biti na razini prethodne, odnosno čak i malo bolja. Trenutno cijena smještaja za dvije osobe u hotelima u Neumu iznosi između 140 i 180 KM. Kada je u pitanju sezona, svaki hotel sam formira cijenu smještaja. I ove godine očekujemo najviše gostiju iz Njemačke, Poljske, Francuske, kao i povratak turista iz Azije koji već rezerviraju smještaj. Već sada imamo određen broj gostiju iz Francuske– kaže Branimir Butigan, predsjednik Udruženja hotelijera Neum.

Đemila Talić Gabriel, koja u Neumu ima nekoliko nekretnina, među kojima je i vila Gabriel, ističe da je u Neumu kapacitet motela i apartmana oko 15.000 ležajeva i da je zanimannje više nego dobro.

,,Turizam u Neumu iz godine u godinu napreduje i sigurno da će tako biti i u 2022. godini. Raste broj hotela, motela i apartmana, a sve je veća i ponuda pratećih sadržaja. Hoteli u Neumu imaju vrhunsku gastro ponudu, a naš favorit, koji svaki put oduševi i naše poslovne partnere i goste iz cijelog svijeta, je hotel Novum. Neum je ono što sam prije nekoliko godina nazvala Monte Carlo pa su me ismijali, a sada koriste istu terminologiju, što me raduje, kaže Đemila Talić Gabriel.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE