spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Inspekcija na terenu u Središnjoj Bosni: Zapečatili 4 objekta, izdali kazne u iznosu od skoro 70 tisuća KM

- Oglasi -

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – poreznog ureda Novi Travnik izvršili su 16.3.2023. godine 26 inspekcijskih nadzora tzv. akcija, na području Jajca, Gornjeg Vakufa, Travnika, Viteza, Kiseljaka, Kreševa i Fojnice kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine i priređivanja igara na sreću klađenjem.

- Oglasi -

Predmet kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i angažiranje neprijavljenih radnika.

U toku kontrola inspektori Porezne uprave otkrili su 15 neprijavljenih radnika, 3 porezna obveznika koja su obavljala djelatnost bez odobrenja za rad, 2 porezna obveznika koji nisu imali fiskalizirani fiskalni uređaj i 15 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja.

- Oglasi -

Zbog utvrđenih nepravilnosti: angažiranje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog organa zapečaćena su 4 objekata i izdato je 25 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 69.500,00 KM.

Porezna uprava Federacije BiH – porezni ured Novi Travnik će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.