spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
19.7 ° C
19.7 °
19.7 °
73 %
2.5kmh
100 %
Pon
18 °
Uto
18 °
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
22 °

Inspekcija u Vitezu: Izdane novčane kazne, otkriveni neprijavljeni radnici

- Oglasi -
- Oglasi -

Porezna uprava Federacije BiH – Županijski porezni ured Novi Travnik u četvrtak, 24. veljače, obavio je 32 inspekcijske kontrole na području Travnika, Viteza, Novog Travnika, Bugojna i Gornjeg Vakufa u kojima su izdane novčane kazne u iznosu od 43.800 KM . Ovim kontrolama bili su obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, priređivanja igara na sreću i druge djelatnosti, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Predmet kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno, a inspektori su otkrili 11 neprijavljenih radnika, 10 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnih uređaja, četiri obveznika koji u započeli obavljanje djelatnosti bez instaliranog fiskalnog uređaja i tri obveznika koji nisu imali odobrenje za rad nadležnog organa. Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, doneseno je devet rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti i izdano 19 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 43.800 maraka.

- Oglasi -

Porezna uprava FBiH – Županijski porezni ured Novi Travnik nastavit će aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije i u narednom periodu, te poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE