spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
7.9 ° C
7.9 °
7.9 °
92 %
0.9kmh
100 %
Ned
10 °
Pon
14 °
Uto
10 °
Sri
10 °
Čet
10 °

Inspektori i dalje zatiču nepravilnosti na benzinskim crpkama, objavili popis za rujan

- Oglasi -
- Oglasi -

Federalna inspekcija od ožujka pojačano kontrolira cijene goriva i poštivanje maksimalno dozvoljene marže za naftne derivate, a dosad je izrekla i niz kazni, no i dalje zatiču nepravilnosti s cijenama na benzinskim crpkama.

Isti slučaj je i sa cijenama pojedinih osnovnih životnih namirnica i drugih proizvoda u trgovinama za koje su također ograničene marže na osnovu odluke Vlade FBiH kojom se, uslijed rasta cijena, želi spriječiti stjecanje ekstra profita i bogaćenja trgovaca.

Prema posljednjem izvještaju, koji se odnosi na kontrole tokom rujna, nepravilnosti su utvrđene na pet benzinskih crpki, i to Energopetrol Sarajevo – benzinska stanica Semizovac, Maksumić Oil Jablanica, Dem Alm Company Lukavac, Nutri Živinice, te Hifa – benzinska crpka Banovići.

- Oglasi -

Kada je riječ o cijenama u trgovinama, iz Federalne uprave za inspekcijske poslove su priopćili da su nepravilnosti utvrđene kod firme Rima pak Zenica, te kod, kako se navodi, fizičkih osoba Market mak Ilijaš i Samoposluga super konzum Kiseljak.

- Oglasi -

Kazne se kreću od 1.000 KM do 10.000 KM za firme, 250 KM do 2.500 KM za odgovornu osobu u firmi, te od 500 KM do 1.500 KM za fizičku osobu.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.