spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH vršili kontrole u Vitezu

- Oglasi -

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – poreznog ureda Novi Travnik su izvršili 37 inspekcijskih nadzora tzv. akcija, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost priređivanja igara na sreću, ugostiteljstva i ostale uslužne djelatnosti.

Kontrole su izvršene na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Bugojna, Jajca, Novog Travnika, Travnika, Viteza, Busovače, Fojnice i Kiseljaka, s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno. U navedenim kontrolama utvrđeno je da dva porezna obveznika obavljaju djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa, otkrivena su četiri neprijavljena radnika, 18 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja i devet poreznih obveznika koji ne plaćaju redovno doprinose sukladno Zakonu o doprinosima.

Zbog utvrđenih nepravilnosti:  zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, rada bez odobrenja nadležnog organa i neplaćanja doprinosa izdano je šest rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti i 29 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 72.550,00 KM.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.