spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.2 ° C
4.2 °
4.2 °
98 %
1.6kmh
100 %
Čet
4 °
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
8 °
Pon
13 °

Ispunio studentski san: Osnovao tvrtku i ušao u milijunske investicije

- Oglasi -

Osnivanjem kompanije “Nucad” Bugojno, Elvir Nuhić, diplomirani inženjer strojarstva ispunio je svoj san iz studentskih dana.

- Oglasi -

U siječnju 2018. godine firma je osnovana sa ciljem kupovine proizvoda iz oblasti strojarske obrade, zavarenih konstrukcija i inženjerskih usluga u Bosni i Hercegovini i prodajom na austrijskom tržištu.

Zahvaljujući uspješnom poslovanju tvrtke 2018., 2019. i 2020. godine, uspješne kompanije iz Austrije odlučuju se za intenzivnije zajedničko poslovanje sa tvrtkom Nucad i rezultat toga je odluka otvaranja tvrtke “Encad Engineering GmbH” u Austriji, s ciljem lakše prodaje proizvoda na austrijskom tržištu.

- Oglasi -

U ljeto 2021. godine donesena je zajednička odluka pomenutih kompanija za pokretanje proizvodnje u Srednjobosanskoj županiji. S tim ciljem, u prosincu 2021. godine zaposlena su još dva inženjera.

- Oglasi -

Naredni korak napravljen je u siječnju 2022. godine, kada su poslani prvi radnici na obuku kod kupca u Austriju, a s ciljem stjecanja znanja u proizvodnoj kompaniji na zapadu, a koja radi po najstrožijim europskim standardima.

Od prosinca 2021. godine do kolovoza 2022. godine, uloženo je u kompaniju oko 400.000 eura vrijednosti u strojevima i novcu. Trenutno tvrtka Nucad broji 20 zaposlenih, posjeduje apkant prese, i radi po sustavu kvaliteta ISO 9001 : 2015, te tehničkim standardima EN 1090-2 i EN ISO 3834-2 za zavarene konstrukcije.

Jedan od glavnih faktora uspjeha tvrtke ogleda se u tome što redovno organizira edukaciju radnika u svim oblastima i tako stječe da uposlenici u svom segmentu budu profesionalni i adekvatni za posao koji obavljaju.

Profesionalnost, stručno osoblje i kvalitetan proces proizvodnje rezultirali su dobrim poslovnim uspjesima i dobivanjem certifikata za pomenute standarde. Nucad na tome nije stao, pa su trenutno dva radnika na specijalizaciji za tehnologa/inženjera zavarivanja na Institutu za Varilstvo u Ljubljani, piše Bugojno danas.

Učenicima srednjih škola u Bugojnu je omogućeno obavljanje stručne prakse u proizvodnom pogonu tvrtke.

Buduće planirane investicije su kupovina hale površine 10.400 kvadratnih metara, u kojoj tvrtka trenutno radi te nabavka još jedne CNC prese, lasera za sječenje i suvremenog robota za zavarivanje, čime će se ukupni uloženi kapital povećati za 3 milijuna eura.

Nucad je trenutno u potrazi za još 3 inženjera (za upravljanje ERP sustavom, laserom i robotom za zavarivanje), koji će ići na obuku u Austriju početkom siječnja.

Educirani i zadovoljni radnici su kod nas na broju jedan, te zbog toga je odlučeno da se podijeli dobrovoljna jednokratna pomoć u iznosu od 1.080 KM svim uposlenicima, poručuju.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.