spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Jačanje poduzetničke infrastrukture i start-up podrške u ŽSB

- Oglasi -

Projekt „SURADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – ŽSB“ koji realizira Lokalno partnerstvo zapošljavanje ima za cilj unapređenje lokalnog sistema podrške radi smanjenja broja nezaposlenih i njihovog jačeg aktiviranja na tržištu rada sa fokusom na teže zapošljive skupine.

Trenutno se provode projektne aktivnosti na jačanju poduzetničke infrastrukture za start-up podršku u općinama Travnik, Jajce, Novi Travnik i Vitez. U ovim općinama su u toku adaptacije prostora i opremanje biznis inkubatora za start-up podršku na način koji je prihvatljiv mladima za rad i suradnju na razvoju vlastitih poslovnih ideja.

U listopadu će biti objavljen i javni poziv za start-up podršku mladima do 35 godina za sudjelovanje na poduzetničkoj obuci prema ISIYB (Start and Improve Your Business – Započni i unaprijedi posao) metodologiji Međunarodne organizacije rada kao i za mentorsku i financijsku podršku prilikom razvoja i pokretanja poslovnih ideja.

Projekat „Suradnjom do bolje konkurentnosti –ŽSB“ financira i izradu strategije razvoja ljudskih resursa u ŽSB čija je realizacija u toku, a koja će predstavljati jasan strateški pravac, kroz mjere i programe, ka izgradnji zajednice za sve građane sa visokom zapošljivošću a koja odgovara dinamici tržišta rada i prati principe održivog razvoja.

Do kraja godine će biti objavljeni javni pozivi za nezaposlene osobe sa evidencije zavoda za zapošljavanje za besplatnu obuku i pre/kvalifikaciju kroz dva nova certificirana modula obuke u ŽSB i to za CNC operatere i njegovatelje/ice. Nakon uspješno završene obuke i stjecanja certifikata nezaposlenim osobama će biti pružena mogućnost zapošljavanja kod poznatih poslodavaca, partnera u projektu, kao i u drugim tvrtkama.

Projekat „SURADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – ŽSB“implementira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje koga čine: Regionalna ekonomska zajednica „REZ“ d.o.o., Služba za zapošljavanje , Ministarstvo gospodarstva ŽSB, Sveučilište/Univerzitet „Vitez“, Srednja mješovita tehnička škola Travnik, Centar za edukaciju mladih CEM, Općina Vitez, Općina Novi Travnik, Općina Jajce, Općina Travnik, GS-TMT d.o.o. Travnik, A&F d.o.o. Jajce, MAKS d.o.o. Vitez i  PU „Linija života“ Donji Vakuf.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.