spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
5.2 ° C
5.2 °
5.2 °
89 %
2kmh
100 %
Sub
5 °
Ned
5 °
Pon
7 °
Uto
6 °
Sri
4 °

Jedini bh. grad na moru obara rekorde posjećenosti, za naredno ljeto ima veliki plan

- Oglasi -
- Oglasi -

Ove jeseni Neum vrvi od domaćih i stranih turista i bilježi najplodonosniju postsezonu. Hoteli rade punom parom, a rezervirani su i za studeni. Zbog očekivanja rekordnog broja gostiju za naredno ljeto planira se širenje plažnih prostora koje nedostaju.

Načelnik Općine Neum Dragan Jurković za Klix.ba kaže kako je turizam u jedinom bh. gradu na moru doživio svoj puni procvat tijekom ove godine.

- Oglasi -

Ističe da su hotelijeri, ugostitelji i čitava lokalna zajednica iznimno zadovoljni ovogodišnjom sezonom tijekom koje je ostvaren broj noćenja iznad 80 posto od onog 2019. godine kad je dosegnuo svoj rekord.

- Oglasi -

,,Zadovoljni smo sezonom, ali smo podsezonom prezadovoljni. Većina hotela je rezervirana do polovine studenog, a neki čak i do kraja tog mjeseca što se zaista dugo nije dogodilo”, kaže Jurković za Klix.ba.

Ističe da je mnogo faktora utjecalo na to, te da su pored ulaganja lokalne zajednice i otvaranja nove magistrale koja je Neum povezala s ostatkom BiH uvelike doprinijele i povoljne vremenske prilike, zbog kojih u Neum dolazi i veliki broj gostiju na jedan dan, što se prije rijetko događalo.

Zbog svega toga bi se Neum narednog ljeta mogao suočiti s velikim problemom nedostatka plažnog prostora s kojim je jedini bh. grad na Jadranu u špici sezone već odavno u deficitu, te lokalna zajednica već radi na pronalasku adekvatnog rješenja.

,,Svi smo svjesni toga da plažnog prostora nedostaje, posebno u vrijeme pune sezone, kad ovdje dnevno boravi oko 20 tisuća ljudi, svi koji su bili ovdje u to vrijeme, mogli su vidjeti da nemamo taj prostor koji nam je potreban”, iskreno će Jurković.

Zbog toga se po njegovim riječima intenzivno radi na pronalasku adekvatnog prostora za proširenje plaže, koji je nužno što prije osigurati kako bi svi gosti koji posjete Neum narednog ljeta ostali vjerni toj destinaciji i za buduće dolaske.

,,Očekujem da ćemo na tom projektu raditi već početkom naredne godine. Gdje će biti nove plaže i na koji način ćemo taj prostor širiti odredit će struka”, zaključio je načelnik Neuma u razgovoru za Klix.ba.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.