spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
97 %
2.1kmh
100 %
Pon
18 °
Uto
21 °
Sri
19 °
Čet
20 °
Pet
15 °

Jedini bh. grad na moru zbog Pelješkog mosta neće izgubiti goste

- Oglasi -
- Oglasi -

Protekle dvije pandemijske godine značajno su utjecale na turističke rezultate Neuma, a načelnik jedinog bh. grada na moru Dragan Jurković vjeruje kako će smirivanje epidemiološke situacije pozitivno utjecati na ovogodišnju ljetnu sezonu.

,,Mi smo imali sreću u nesreći jer smo bili otvoreni čitavo to vrijeme pa su nam kapaciteti bili popunjeni. Nije to bilo blizu proteklim sezonama, ali najbitnije je da su zadržana radna mjesta i da smo mi kao lokalna zajednica zadovoljni”, kazao je Jurković u razgovoru za Fenu.

- Oglasi -

Dodao je kako se nada da će ova godina biti prekretnica nakon koje će sve krenuti uzlaznom putanjom.

- Oglasi -

,,Ono što trenutno radimo i što imamo u planu uraditi do početka turističke sezone je izgradnja plivališta koje se već dugo godina očekuje u Neumu i to je jedan od naših glavnih projekata. Potpisali smo i ugovor o izgradnji kućica na šetnici, koje će biti izložbeno-prodajnog karaktera, sve u svrhu uređenja šetnice koja je najfrekventnija tijekom ljetnih mjeseci”, rekao je Jurković

Za ovo ljeto najavljen je završetak radova na prometnici Stolac – Neum, koja će povezati Neum s ostatkom zemlje i značajno skratiti vrijeme putovanja.

Pored spomenute prometnice u neposrednoj blizini Neuma završava se veliki infrastrukturni projekt u susjednoj Hrvatskoj – Pelješki most.

,,S pozitivne strane, Pelješki most će u špici sezone rasteretiti prometni kolaps. Naši žitelji i gosti su svjedoci da u ljetnim mjesecima ne možete valjano funkcionirati, ne možete prijeći s jedne na drugu stranu grada jer su česte prometne blokade. Negativna posljedica je što će dosta objekata koji su vezani za samu jadransku magistralu biti u nekom minusu i neće imati promet kao do sada”, kazao je Jurković.

Po svemu sudeći, dodao je načelnik, Neum zbog Pelješkog mosta neće izgubiti goste, jer će oni koji žele doći to i dalje činiti, a onima kojima je Neum tranzitna točka, bit će to i dalje.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.