spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
19.7 ° C
19.7 °
19.7 °
73 %
2.5kmh
100 %
Pon
18 °
Uto
18 °
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
22 °

Još 350 milijuna eura kredita za Koridor 5C

- Oglasi -
- Oglasi -

Vijeće ministara BiH usvojilo je Inicijativu Ministarstva financija i trezora i imenovalo izaslanstvo za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o zajmu (Koridor Vc, dionice Ovčari – Mostar sjever, Mostar sjever – Mostar jug) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Radi se o pozajmici vrijednoj 350 milijuna eura s alokacijom na Federaciju Bosne i Hercegovine, uz rok otplate do 15 godina, uključujući tri godine grejs perioda.

- Oglasi -

Projekt podrazumijeva izgradnju autoputa od Ovčara do Mostara jug na Koridoru Vc, te će biti podijeljen na dionice Ovčari – Mostar sjever i Mostar sjever – Mostar jug.

- Oglasi -

Dionica od Ovčara do Mostara sjever sastoji se od tri dijela i uključuje Ovčari – ulaz u tunel Prenj, tunel Prenj i tunel Prenj  – Mostar sjever) u ukupnoj dužini oko 35 kilometara. Planirano je da bude financirana ovim kreditnim sredstvima osiguranim iz Europske banke za obnovu i razvoj, ali i sredstvima Europske investicijske banke, piše biznisinfo.ba.

Nakon završenih pregovora Ministarstvo financija i trezora će u skladu sa Zakonom o zaduživanju, dugu i garancijama Bosne i Hercegovine dostaviti Vijeću ministara Prijedlog ugovora o pozajmici, s Osnovama za njegovo zaključivanje.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE