spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2 ° C
2 °
2 °
94 %
0.9kmh
100 %
Uto
5 °
Sri
4 °
Čet
4 °
Pet
7 °
Sub
9 °

Još jedna tvrtka iz Središnje Bosne će radnicima isplatiti po 1.080 KM jednokratne pomoći

- Oglasi -
- Oglasi -

Uprava kompanije GS – Tvornica strojeva Travnik d.o.o donijela je odluku o isplati 1.080 KM pomoći zaposlenicima. Kako navode iz GS-TMT, cjelokupan iznos radnici će dobiti u tri rate, počevši sa plaćom za rujan.

Vođena izuzetno lošom demografskom situacijom vezanom za enorman odlazak, posebno stručnih i dobro obrazovanih mladih ljudi, Uprava na čelu sa direktoricom tvrtke GS-TMT Snježanom Köpruner, predlaže UP FBiH i sindikatima da pokrenu zahtjev prema Vladi vezan za povećanja plaća svih zaposlenika, a sastoji se u tome da se na sva povećanja plaća radnicima od 1. siječnja 2023. godine ne plaćaju doprinosi u trajanju od jedne godine.

- Oglasi -

,,To znači da, ako radnik ima plaću 1.000 KM i dobije povećanje na 1.500 KM, na iznos povećanja od 500 KM, ne plaća doprinose godinu dana. Za to vrijeme Vlada ima vremena da osmisli dugoročnije mjere za smanjenje doprinosa i rasterećenje poslodavaca, a sve na dobrobit radnika i svih građana”, navode iz GS-TMT.

- Oglasi -

Sličan način stimulacije postoji u RS-u, a sastoji se u tome da je Vlada RS-a donijela Zakon o poticajima gospodarstvu koji ovaj segment tretira tako da na povećani dio plaća Vlada refundira 70 posto doprinosa. To znači da na 100 KM uplaćenih doprinosa Vlada svakih pola godine refundira 70 KM, priopćeno je iz GS-TMT.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.