spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
8.6 ° C
8.6 °
8.4 °
97 %
1kmh
100 %
Sub
9 °
Ned
13 °
Pon
17 °
Uto
17 °
Sri
20 °

JOŠ JEDNA U NIZU: Održana nova prezentacija brze ceste kroz Vitez, jesu li radovi konačno na vidiku!?

Objavljujemo nove detalje o gradnji brze ceste kroz Vitez

spot_img

U srijedu 22. rujna 2021. godine u dvorani Općinskog vijeća Vitez održana je prezentacija na temu “Brza cesta kroz Općinu Vitez”. Prezentacija je održana na zahtjev Općinskog vijeća Vitez.

U uvodnim izlaganjima sudionici na prezentaciji upoznati su kako je investitor i nositelj izrade kompletne projektne dokumentacije Javno poduzeće Ceste Federacije BiH dok je glavni projektant tvrtka Ipsa institut d.o.o. iz Sarajeva.

Osigurana sredstva

Odlukom Vlade Federacije BiH iz 2019. godine osigurana su sredstva za eksproprijaciju, radove i nadzor u iznosu od 34 milijuna konvertibilnih maraka za LOT 4 odnosno Prolaz kroz poslovnu zonu Vitez. U prosincu 2019. godine od JP Autoceste F BiH preuzeta je projektna dokumentacija i elaborati eksproprijacije, a na osnovu koje su poduzete daljnje aktivnosti implementacije.

Početkom 2020. godine podnesen je prijedlog Općini Vitez za eksproprijaciju nekretnina na dijelu LOT 4 – Prolaz kroz Poslovnu zonu Vitez. Početkom rujna mjeseca ove godine donesena je Odluka Vlade F BiH kojom je utvrđen javni interes po pitanju projekta Brze ceste Lašva-Nević Polje.

Izgradit će se tri most, pet rotora i pješački prelazi na trasi kroz Poslovnu zonu

Kada je u pitanju sam LOT 4 (prolaz kroz Poslovnu zonu Vitez) važno je kazati, a što je viteški.ba ranije i prenio kako je prije gotovo pola godine odabran izvođač radova za navedenu dionicu na kojoj će biti ukupno tri mosta, pet rotora i tri pješačka prelaza. Servisne prometnice će i dalje biti u funkciji i moći će ih se koristiti i dalje bez uključivanja na brzu cestu.

Na pitanje zar je na tako maloj udaljenosti potreban toliki broj rotora, iz Cesta Federacije su istaknuli da je to zahtjev lokalne zajednice.

Dosadašnji problemi s kojima se stanovništvo Viteza ponekad susrelo jesu izlijevanja kanalizacije ili slično, na pitanje nazočnih hoće li se takvi problemi riješiti, iz JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo su istaknuli kako će se na vrijeme izmjestiti te instalacije.

Također, prezentaciju je obilježila i rasprava nazočnih gdje vlasnici parcela misle da se projekat i trasa konstantno mijenja, međutim ono što su 2019. Ceste Federacije preuzeli od Autocesta Federacije je ostalo identično.

Odabran izvođač, a radovi početkom 2022!?

Isplata za Lot 4 su sredstva izdvojena, kada budu rješenja pravomoćno gotova krenut će i isplata za eksproprijaciju, što bi značilo, prema riječima osoba iz JP Ceste F BiH da bi gradnja, koja bi trebala trajati 465 dana mogla krenuti uskoro, bez navođenja točnih datuma, ali direktor Pravdić i suradnici predviđaju kako je to početak 2022. godine. Od ranije je poznato kako je odabrani izvođač radova Hering Široki Brijeg i Trgošped iz Kaknja.

Prezentaciju je vodio, izuzev stručnjaka iz ekonomskih oblasti, prometnih i geodetskih i Ljubo Pravdić, direktor JP Ceste Federacije BiH .

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.