spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
20.7 ° C
20.7 °
20.7 °
53 %
3kmh
80 %
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
21 °
Sub
21 °
Ned
13 °

Kompanija u BiH uvodi radni tjedan od 4 dana

- Oglasi -
- Oglasi -

Švedska fintech kompanija Finshark će biti najvjerovatnije među prvim kompanijama u Bosni i Hercegovini koja će svoje poslovanje prilagoditi četverodnevnom radnom tjednu.

Finshark je brzorastući startup koji se bavi open bankingom, a kojeg su osnovali Adnan Šporo i Alen Hasičević, porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Sjedište je u Lundu (Švedska), dok se razvojni ured nalazi u Sarajevu.

- Oglasi -

Od lipnja do rujna 2022. godine, ova fintech kompanija pokreće probni period četverodnevnog radnog tjedna, navode u izjavi za BiznisInfo.

- Oglasi -

U sklopu probnog perioda, uposlenicima će biti plaćeno odsustvo za jedan dan, bez smanjenja plaće ili povećanja tempa rada. Klijentima i poslovnim suradnicima će kompanija i dalje biti dostupna svih pet dana u tjednu.

Ideja jednog od osnivača Finsharka, Alena Hasičevića je da ovim potezom kompanija nagradi svoje uposlenike uz jasnu poruku kako je Finsharku na prvom mjestu zadovoljstvo i zdravlje njihovih kolega.

Cilj uvođenja četverodnevnog radnog tjedna je smanjenje stresa i prevencija “burnout” sindroma kod uposlenika.

Sva dosadašnja istraživanja pokazuju kako se uvođenjem četverodnevnog radnog tjedna povećava i produktivnost, a nakon probnog perioda iz ove firme će objaviti zaključke nakon čega će se donijeti strateška odluka o nastavku ovog modela rada.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE