spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2 ° C
2 °
2 °
94 %
1.4kmh
100 %
Uto
2 °
Sri
4 °
Čet
5 °
Pet
7 °
Sub
8 °

Lidl gradi tržne centre u BiH i već traži radnike: ,,Moglo bi biti otvoreno do 30 trgovina”

- Oglasi -
- Oglasi -

Prema ranijim medijskim najavama, Lidl u BiH je planirao otvaranje najmanje šest prodajnih centara Njemačka kompanija Lidl, koja je prošle godine registrirala svoju firmu u BiH, počela je izgradnju objekta u Bijeljini. U pitanju je lokacija pored nove autobuske stanice, na uglu ulica Šabačkih đaka i Raje Banjičića. Kao datum početka radova označen je 21. rujan, a izvođač je “Tehnograd” iz Tuzle.

Prema ranijim medijskim najavama, Lidl u BiH je planirao otvaranje najmanje šest prodajnih centara. Kako pišu Nezavisne novine, Lidl trenutno ulaže u moguće filijale i skladišta u BiH. ,,U tom kontekstu, već smo popunili relevantna slobodna radna mjesta i aktivno tražimo dodatne zaposlene kako bismo dodatno proširili postojeći tim na licu mjesta”, rečeno je Nezavisnim novinama. U Lidlu kažu da je BiH maloprodajno tržište na kojem njihov koncept nailazi na veliko odobravanje potrošača.

- Oglasi -

,,Molimo vas da razumijete da u ovom trenutku ne možemo davati nikakve dalje izjave o vrsti i obimu mogućih aktivnosti ili mogućih datuma otvaranja. Zalažemo se za transparentnu komunikaciju i informiranje i blagovremeno ćemo priopćiti naredne korake zaposlenima i zainteresiranim stranama”, naglasili su ujedno apelirajući na medije u BiH da se validnim informacijama smatraju samo one koje dolaze direktno iz ovog lanca, jer, kako kažu, kruži mnogo informacija koje nisu potvrđene.

- Oglasi -

Bojan Kresojević, gradski menadžer grada Banje Luke, kazao je da su i ranije vođeni razgovori s predstavnicim kompanije Lidl te da od strane Gradske uprave imaju punu potporu.

,,Trenutno je faza pronalaska adekvatne lokacije, a mi podržavamo otvaranje novih radnih mjesta i tu smo da olakšamo uvjete poslovanja”, ističe Kresojević.

Njemački mediji su objavili da bi Lidl prve objekte u BiH mogao otvoriti već 2022. i na kraju bi moglo biti otvoreno do 30 trgovina u BiH.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.