spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
slabi snijeg
0.5 ° C
0.5 °
0.5 °
89 %
2.3kmh
100 %
Pet
-0 °
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
4 °
Uto
2 °

Lidl razljutio susjede: Podigli cijene, proizvodi skuplji nego u Europi

- Oglasi -

Hrvatska je u ponoć 31. prosinca 2022. godine ušla u Schengen i uvela euro kao valutu. Nakon toga stanovništvo ove zemlje optužilo je trgovinski lanac Lidl da su besramno iskoristili uvođenje eura kako bi podigli cijene svojih proizvoda.

Oni koji kupuju u Lidlu u Hrvatskoj priložili su i fotografije, i to na Facebook stranici čuvenog lanca, na kojima se vidi da su neke cijene zaokružene na veće iznose u eurima. Kupci također tvrde da su isti proizvodi mnogo jeftiniji u Sloveniji, Austriji i Njemačkoj.

Na Facebook stranici Lidla navedeno je da su cijene ostale iste, odnosno da su ih pri konverziji zaokružili u korist kupaca. Ispod te objave potrošači su napisali na stotine komentara u kojima tvrde suprotno. “Ne vrijeđajte našu inteligenciju. Sramno ste podigli cijene u svoju korist, prije uvođenja eura. Bilo bi dobro da objasnite tu matematičku računicu koja traje od sredine prošle godine. I stavite slogan – Cijene ostaju iste! U vašem slučaju, eventualno do sljedećeg tjedna”, komentar je koji je naišao na najveće odobravanje kupaca Lidla, a mnogi su najavili bojkot ovog lanca. U pisanom odgovoru maloprodajnog lanca Lidl Hrvatska ističe se da “što se tiče konverzije cijena iz kune u eure, Lidl Hrvatska nije povećao cijene”.

Dodali su da je javnosti već poznato da je u godini, koja je za nama, došlo do promjene cijena pojedinih proizvoda usljed poremećaja u globalnim lancima snabdijevanja, što je dovelo do povećanja otkupnih cijena u nekoliko kategorija prehrambenih proizvoda.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.