spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Lidl završio izgradnju prvog objekta u BiH

- Oglasi -

Kompanija Lidl dovršila je izgradnju svog prvog objekta u Bosni i Hercegovini, onog u Bijeljini.

No, još uvijek nema nikakvih naznaka kada će taj objekat biti otvoren. Kompanija je najavila otvaranje marketa u većem broju gradova naše zemlje, a ponegdje je već kupila i zemljište.

- Oglasi -

Nedavno je odabrala i lokaciju za prvi objekat u Sarajevu, prekoputa hotela Ibis u ulici Džemala Bijedića, gdje je obavljeno i čišćenje terena. No, sama gradnja prvog sarajevskog Lidla još nije počela niti ima naznaka kada će se to dogoditi, izvještava BiznisInfo.ba.

Ranije se pisalo kako će kompanija vjerojatno čekati da izgradi minimalno 10-ak lokacija koje će istovremeno otvoriti, a za to će joj sigurno biti potrebno nekoliko godina, To znači da ove, a vjerojatno ni naredne godine, ne treba očekivati otvaranje Lidlovih trgovina u BiH.

- Oglasi -

Prema nekim špekulacijama, na otvaranje Lidlovih objekata u BiH mogli bismo čekati čak do 2027. godine. No, službene informacije o tome nema.

Kako smo nedavno pisali, Lild u Kiseljaku gradi svoje centralno skladište i logistički centar za BiH i Crnu Goru.

Nedavno je najavljeno kako bi njemačka kompanija u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u BiH, te kako će graditi objekte u svim gradovima koji imaju više od 30.000 stanovnika.

Ukupna imovina Lidla u BiH na kraju prošle godine, kako saznaje BiznisInfo.ba, premašila je vrijednost od 83 milijuna KM. Tu spadaju ukupni kapital, obveze i vanbilansna evidencija. Dugoročna imovina je premašila iznos od 42 milijuna maraka.

Osim toga, njemački div paralelno ulazi na četiri tržišta naše regije, BiH, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Kosovo.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.