spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
slabi snijeg
0.5 ° C
0.5 °
0.5 °
89 %
2.3kmh
100 %
Pet
-0 °
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
4 °
Uto
2 °

Lijepe vijesti pred Božić dolaze iz viteške tvrtke Frizerland: Svim djelatnicima uplaćeno 1.080 KM

- Oglasi -

Poduzeće sa sjedištem u Vitezu, Frizerland d.o.o. važi za od firmi koja uistinu vrednuje rad i zalaganje svojih zaposlenika. Da u tvrtki vlada odlična, pozitivna i vedra atmosfera portalu Viteški.ba potvrdili su mnogi djelatnici, a koji su između ostalog javili i novu, hvale vrijednu informaciju.

Kako smo doznali tijekom dana, svim uposlenicima Frizerlanda uplaćena je novčana potpora i to u iznosu od 1.080,00 KM čime se Frizerland potvrdio kao poduzeće za primjer ukoliko se govori o odnosu prema djelatnicima. Do konca ove kalendarske godine ostalo je devet dana i vremena ima da i drugi poslodavci koji to nisu učinili na ovaj ili sličan način pomognu svojim kolegama uposlenicima prebroditi poskupljenja svih ključnih životnih namirnica, posebno u ovo blagdansko vrijeme.

Da podsjetimo, odredbama članka 19. Uredbe za pomoć stanovništvu propisano je da poslodavac može izvršiti isplatu jednokratne pomoći radniku, bez plaćanja poreza i doprinosa, kao vid dodatne podrške dohotku radnika usljed rasta indeksa potrošačkih cijena, u visini do 1.080,00 KM isključivo na transakcijske račune radnika, i to najkasnije do 31.12.2022. godine, pri čemu se navedena novčana pomoć ne smatra plaćom ili naknadom plaće prema odredbama Zakona o radu. Prema uvjetima Uredbe, poslodavac može jednokratno isplatiti novčanu pomoć svim zaposlenicima do kraja ove godine, a isplata ove pomoći u više rata bi bila suprotna odredbama Zakona o porezu na dohodak i Zakona o doprinosima, a to bi značilo da se u takvim slučajevima moraju obračunati porezi i doprinosi.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.