spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
15.2 ° C
15.2 °
15.2 °
61 %
4.8kmh
79 %
Sri
14 °
Čet
22 °
Pet
26 °
Sub
29 °
Ned
23 °
spot_img

Narednih mjesec dana pojačan inspekcijski nadzor u Federaciji

- Oglasi -
- Oglasi -

S ciljem suzbijanja nezakonitih djelatnosti u pojedinim oblastima inspekcijskog nadzora u Federaciji BiH, a u kontekstu osiguranja izvršenja zakona i zaključka Vlade Federacije BiH o suzbijanju sive ekonomije, Federalna uprava za inspekcijske poslove je usvojila Program pojačanih inspekcijskih nadzora na području svih županija u FBiH za period od 22.11. do 24.12.2021. godine.

U skladu s Programom, federalni tržišni inspektori i županijski inspektori rada će na području svih županija u FBiH vršiti mješovite multidisciplinarne inspekcijske nadzore kod specifičnih grupa poslodavaca u oblastima ugostiteljstva, trgovine i obrta, a aktivnostima će neposredno i svakodnevno rukovoditi ravnatelj Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović i glavni federalni tržišni inspektor po ovlaštenju Elmir Ramić.

U fokusu pojačanih inspekcijskih nadzora su neizdavanje fiskalnih računa za promet roba i izvršenih usluga, što izravno utječe na prihod BiH i FBiH, te rad na crno.

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove pozivaju građane da uočene nepravilnosti u radu trgovačkih, ugostiteljskih i obrtničkih radnji prijave na telefon 033/22 66 44 (otvoren 24 sata), na e-mail: info@fuzip.gov.ba, ili poštom, na adresu Fehima ef. Čurčića br. 6, Sarajevo.


- Oglasi -
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.