spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
3.7 ° C
3.7 °
3.7 °
99 %
0.4kmh
100 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
9 °
Pon
13 °
Uto
11 °

Njemačka planira uvesti olakšice za zapošljavanje stranaca: Evo kako do posla u ‘obećanoj zemlji’

- Oglasi -
- Oglasi -

Nedostatak kvalificiranih radnika njemačke vlasti će pokušati nadomjestiti takozvanom zelenom kartom.To će podrazumijevati sustav bodovanja kojim će se radnicima iz inostranstva omogućiti lakši ulazak u ovu državu. Radi se o o dijelu plana njemačkog ministra za rad Hubertusa Heila za rješavanje problema nedostatka radnika. Ovaj plan će, kako prenose njemački mediji, biti predstavljen tokom jeseni ove godine.

Strani radnici će morati ispuniti tri od četiri kriterija da bi mogli konkurirati kroz ovaj program: Diploma ili stručna obuka koju Njemačka priznaje; Tri godine radnog iskustva; Poznavanje jezika ili to da je osoba nekada boravila u Njemačkoj; Da osoba ima manje od 35 godina. Očekuje se da će se uvođenjem zelene karte ubrzati dolazak u Njemačku, a da prethodno nije pronađen posao. Bit će moguće doći u ovu državu i u njoj tražiti zaposlenje, prenosi Euronews.

- Oglasi -

Institut za istraživanje tržišta rada (IAB) je objavio da je upražnjeno čak 1,74 milijuna radnih mjesta širom države. Istraživački institut u Minhenu (IFO) je objavio da skoro polovica kompanija ima ovaj problem. Najpogođenije su firme iz uslužnih djelatnosti. Među onima kojima nedostaju radnici su kompanije koje pružaju usluge skladištenja, koje se bave proizvodnjom hrane, one iz metalne industrije i građevinskog sektora, veletrgovine. Najmanji nedostatak radnika je u farmaceutskoj i kemijskoj industriji, kao i u automobilskoj i strojarskoj industriji.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.