spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2 ° C
2 °
2 °
94 %
0.9kmh
100 %
Uto
5 °
Sri
4 °
Čet
4 °
Pet
7 °
Sub
9 °

Nova kompanija, i to iz EU, se pojavljuje kao većinski vlasnik ovog mega-projekta

- Oglasi -

Kineske kompanije prenijele su vlasništvo nad jednim od najvećih projekata izgradnje vjetroparka u BiH na kompaniju iz Luksemburga.

- Oglasi -

Vlada Livanjske županije, kao koncesor, donijela je Odluku o davanju suglasnosti na prijenos vlasničkih udjela u društvu “VE Ivovik d.o.o. Sarajevo”, sa sadašnjeg vlasnika firme Sinohydro (Hong Kong) Holding Limited, s vlasničkim udjelom 51 posto, na novog vlasnika Ivovik (Luxembourg) Wind Power S.à r.l, s vlasničkim udjelom 51 posto.

Kako je rečeno nakon sjednice održane u Livnu, Vlada ovim ”potvrđuje i prihvaća da će konačna vlasnička struktura udjela firme VE Ivovik d.o.o. Sarajevo biti kako slijedi: Ivovik (Luxembourg) Wind Power S.à r.l – s vlasničkim udjelom 51 posto – Cntic Capital (Hong Kong) CO., Limited, s vlasničkim udjelom 39 posto i Ekrem Nanić, Banja Luka vlasničkim udjelom 10 posto.

- Oglasi -

BiznisInfo podsjeća, ranije je najavljeno da će kineski investitori uložiti 130 milijuna eura u vjetroelektranu “Ivovik”, čija izgradnja je planirana na području Tomislavgrada i Livna, na jugozapadu Bosne i Hercegovine (BiH).

- Oglasi -

“Ivovik” je prva vjetroelektrana u BiH koja je u javnosti službeno najavljena kao kineska investicija, s obzirom na to da je Kina do sada uglavnom financirala ekspanziju termoelektrana na ugalj.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.