spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Novi biznisi u Vitezu uz podršku EU-a i MOR-a

- Oglasi -

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje je nakon provedene poduzetničke obuke „ Pokreni svoj posao“ i prezentacije poslovnih ideja odabralo osam mladih nezaposlenih osoba koji će pokrenuti nove biznise u općinama Vitez, Novi Travnik i Travnik.

- Oglasi -

Potpisivanjem ugovora odabrani kandidati će dobiti financijsku podršku u iznosu od 6.000 KM i mentorsku podršku prilikom pokretanja i tokom razvoja biznisa u prvoj godini poslovanja.

Polaznici obuke i odabrani kandidati su iskazali zahvalnost i zadovoljstvo podrškom koju su dobili na njihovom putu ka vlastitom biznisu te smatraju kako je ovo pokazatelj njihove volje i želje da ostanu u BiH i ovdje stvaraju nove vrijednosti i prilike kako za sebe tako i za druge mlade ljude.

- Oglasi -

Projekat „Saradnjom do bolje konkurentnosti“ ima za cilj unapređenje lokalnog sistema podrške radi smanjenja broja nezaposlenih i njihovog jačeg aktiviranja na tržištu rada sa fokusom na teže zapošljive skupine. U prethodnom periodu su provedene projektne aktivnosti na jačanju poduzetničke infrastrukture za start-up podršku u ŽSB.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.