spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
slabi snijeg
0.5 ° C
0.5 °
0.5 °
89 %
2.3kmh
100 %
Pet
-0 °
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
4 °
Uto
2 °

Novi udar na džepove bh. građana: Nakon kruha i mlijeka novi proizvod poskupio

- Oglasi -

Deset konzumnih jaja prije dvije godine plaćali smo 2,5 konvertibilne marke. Sada, četiri.

Rast cijena namirnica odavno se više ne bilježi na mjesečnom, nego na dnevnom nivou. Građani ne osjete pretjeranu korist od inspekcijskih kontrola i kazni, jer se cijene ne snižavaju. Posljednjih dana poskupili su kruh i mlijeko, sada i jaja. Ipak, ima i malo ohrabrujućih vijesti, javlja N1.

Izrazito niskih temperatura još uvijek nema, ali građane ipak prolazi jeza kada pomisle na račune za grijanje. No, umirujuće su riječi struke. Kako navode, stekli su se uvjeti za sniženje cijene prirodnog plina i to od prvog siječnja.

Ali ono što bismo mogli uštediti od eventualnog sniženja cijene plina, preusmjerit ćemo na namirnice, jer ta poskupljenja ne prestaju. Deset konzumnih jaja prije dvije godine plaćali smo 2,5 konvertibilne marke. Sada, četiri. No, bh. jaje je i dalje najjeftinije u regiji.

Zbog sve većih troškova, te slabe zarade, pred gašenjem su i farme mlijeka. Na terenu je primjetno da je proizvodnja pala za 10%. Otkupna cijena mlijeka daleko je niža od onoga što građani vide na policama. Razlika je barem 1,20 KM. Da je nešto trulo u državi Danskoj, pokazale su kontrole inspekcijskih službi. Rezultat je da su trgovine i benzinske crpke nezakonito dizale cijene, zbog čega su izrečene kazne u vrijednosti 4,2 milijuna konvertibilnih maraka.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.