spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2 ° C
2 °
2 °
94 %
0.9kmh
100 %
Uto
5 °
Sri
4 °
Čet
4 °
Pet
7 °
Sub
9 °

Od Zenice prema sjeveru do 2024. godine novih 20 kilometara autoceste

- Oglasi -
- Oglasi -

Šef Izaslanstva Europske unije u Bosne i Hercegovine i specijalni predstavnik EU u BiH Johann Sattler i veleposlanici zemalja članica EU posjetili su gradilište na Koridoru Vc.

– Dinamiku radova na izgradnji poddionice Poprikuše – Nemila kao i aktivnosti na završetku cijele autoceste na Koridoru Vc kroz Federaciju BiH su okupljenima prezentirali predstavnici investitora, nadzora i izvođača radova – priopćeno je iz JP Autoceste FBiH.

- Oglasi -

Koridor Vc najambiciozniji je investicijski program u Bosni i Hercegovini, koji zahtijeva značajna financijska sredstva i ljudske resurse. Europska unija najveći je donator koji je za izgradnju autoceste na Koridoru Vc kroz Federaciju BiH odobrila više od 300 milijuna eura bespovratnih sredstava kroz Investicijski okvir Zapadnog Balkana (WBIF) do sredine 2022. godine.

- Oglasi -

Trenutno najveće gradlište na Koridoru Vc je na poddionici Poprikuše – Nemila.

Poddionica Poprikuše – Nemila, koja je dio dionice Doboj jug – Zenica sjever, ukupne je dužine 5,5 kilometara i značajniji objekti na poddionici su tunel Golubinja, mostovi Golubinja 1 i Bosna, te vijadukti Golubinja 2 i Kovanići. Tunel Golubinja sa dužinom od 3.600 metara je trenutno najduži cestovni tuneli koji se gradi u Bosni i Hercegovini.

– Specifično za ovu poddionicu je da će se u sklopu nje izgraditi Centar za kontrolu prometa i petlja Poprikuše s naplatnim mjestom i odmorištem – dodali su.

Izgradnja ove poddionice trebala bi biti završena do 2024. godine, čime će Federacija BiH dobiti novih funkcionalnih 20 kilometara prema sjeveru. Izvođač radova je turska kompanija Cengiz insaat Sanayi ve Ticaret A.S.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.