spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Odobreno 5,5 milijuna KM za uvezivanje radnog staža

- Oglasi -

Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, donijela dvije odluke kojim se usvajaju programi utroška ukupno 5,5 milijuna KM utvrđenih u Proračunu FBiH za 2023. godinu ovom ministarstvu u okviru tekućih transfera za subvencije javnim i privatnim poduzećima i poduzetnicima za uvezivanje radnog staža. Sredstva će se dodjeljivati po usvojenim programima i raspisanim javnim pozivima.

- Oglasi -

Jedan od Programa se odnosi za subvencije javnim poduzećima za uvezivanje radnog staža i njime se odobrava utrošak 3,5 milijuna KM, a drugi na subvencije privatnim firmama i poduzetnicima i njime se odobrava utrošak dva milijuna KM za uvezivanje radnog staža.

Cilj programa je zbrinjavanje radnika koji ne mogu steći pravo na odlazak u mirovinu, s obzirom da im nije uplaćen radni staž. Raspoloživa sredstva dodjeljuju se za izmirenje dugovanja za neuplaćene doprinose samo po osnovu doprinosa za MIO i to za radnike koji će sa stažom osiguranja za koji će biti uplaćeni doprinosi za PIO/MIO, nakon uplate, ispunjavati uvjete za ostvarivanje prava za umirovljenje, po bilo kojem osnovu.

- Oglasi -

Programi traju do utroška sredstava, a najkasnije do kraja fiskalne godine, odnosno do 31.12.2023. godine. Ministarstvo će ove programe, javne pozive, odluke o usvajanju programa i odluke o dodjeli sredstava, objaviti u Službenim novinama FBiH i na svojoj web stranici, a obavijesti o objavi javnih poziva u dnevnim novinama.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE