spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
31.4 ° C
31.4 °
31.4 °
31 %
2.3kmh
1 %
Sri
31 °
Čet
35 °
Pet
35 °
Sub
24 °
Ned
20 °

Oglasila se Agencija za sigurnost hrane BiH nakon povlačenja pojedinih Kinder proizvoda s tržišta

- Oglasi -
- Oglasi -

Nakon što je Ferrero d.o.o. Zagreb zbog mjera predostrožnosti pokrenuo dobrovoljni opoziv određenih serija Kinder proizvoda s tržišta BiH, iz Agencije za sigurnost hrane BiH kažu kako su u toku aktivnosti nadležnih organa u BiH, kao i u drugim zemljama u Europi.

Aktivnosti se, kako kažu provode u vezi opoziva proizvoda te da u posljednje vrijeme nisu zabilježena češća povlačenja proizvoda s polica u odnosu na raniji period.

- Oglasi -

“Prema informacijama koje su dostupne Agenciji za sigurnost hrane BiH, nema značajnijeg odstupanja u pogledu broja povlačenja hrane s tržišta u odnosu na višegodišnji prosjek”, kažu.

- Oglasi -

Spomenuli su i da Agencija svakodnevno, sukladno svojim nadležnostima, provodi aktivnosti na unaprjeđenju sistema službenih kontrola hrane, a trenutno je u fazi provedbe IPA Twinning projekt Podrška EU izgradnji kapaciteta i postupnom usklađivanju u sektoru sigurnosti hrane u BiH s pravnom stečevinom Unije koji se financira sredstvima EU u iznosu od 1,5 milijuna eura.

Vezano za to tko je odgovoran za sigurnost nekog proizvoda, iz Agencije navode kako za svaku štetu oštećenja zdravlja ljudi zbog upotrebe zdravstveno neispravne hrane odgovaraju subjekti u poslovanju s hranom u svim fazama proizvodnje, prerade, obrade, distribucije i prodaje.

Podsjećamo, s tržišta BiH prije desetak dana povučene su određene serije proizvoda ‘Kinder Schokobonsa’ s rokom trajanja u ovoj godini.

Inače, do 8. travnja 2022. godine, u osam zemalja Europske unije (Belgija, Francuska, Njemačka, Irska, Luksemburg, Nizozemska, Španjolska, Švedska), Norveškoj i Ujedinjenom Kraljevstvu prijavljeno je ukupno 150 potvrđenih i vjerojatnih slučajeva monofazne Salmonella Typhimurium.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.