spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
3.7 ° C
3.7 °
3.7 °
99 %
0.4kmh
100 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
9 °
Pon
13 °
Uto
11 °

Ova stolica ‘Marina’ iz BiH na Manhattanu košta 1.200 eura

- Oglasi -

Stolica ‘Marina’ je dobitnica prve sajamske nagrade za dizajn ,,Zlatni ključ” na sajmu namještaja u Beogradu. Proizvodi se u Doboju. U Beogradu košta 600 eura, na Manhattnu 1.200. Napravljena je od orahovine i goveđe kože.

- Oglasi -

,,Bili smo svjesni šta naši ljudi rade već godinama i kakav kvalitet imamo i u samom dizajnu i u samom kvalitetu drveta, preradi, izradi, ali posljednjih godina svi su se kitili našom slavom, Italijani, Danci. I onda je bilo, zašto mi ne uzmemo moć i vratimo u naše ruke, hajde da mi to odradimo sami”, navodi Slobodan Todorović iz “MOKU namještaja”, koji i pravi stolice ”Marina’.

Kažu da, kada bi imali i četiri puta veću proizvodnju, sve bi prodali.

- Oglasi -

Inače, “MOKU Artisan Furniture” je američka kompanija i u posljednje četiri godine radi isključivo na ovom tržištu. Ove godine su odlučili da uđu na europsko tržište, na koje su krenuli iz Sarajeva.

- Oglasi -

Za sada imaju proizvodnju u Prijedoru, Doboju i Gračanici, a cijeli proces proizvodnje se odvija pod kontrolom suvlasnika i partnera firme Gorana Udovičića.

,,Od dosta proizvođača se razlikujemo po tome što ne koristimo nikakve kemikalije, niti lakove. Sve je završeno prirodnim uljima. Zašto mijenjati nešto što je priroda savršeno stvorila, a naše je bilo da to samo uklopimo u jednu lijepu kompoziciju u obliku namještaja”, dodaje Udovičić.

Iako američki brend, vlasnici “MOKU Artisan namještaja” ističu da su dizajneri iz Bosne i Hercegovine i Srbije, a drvo je isključivo iz BiH, piše Nezavisne.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.