spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
15.6 ° C
15.6 °
15.6 °
84 %
1.8kmh
83 %
Pet
16 °
Sub
21 °
Ned
21 °
Pon
18 °
Uto
20 °

OZBILJNE NAMJERE: Lidl u BiH povećao kapital na 50 milijuna KM i smanjio broj podružnica

- Oglasi -
- Oglasi -

Kapital Lidla u Bosni i Hercegovini povećan je na gotovo 50 milijuna KM, čime se potvrđuju ozbiljne namjere investiranja njemačkog diskontera u Bosni i Hercegovini. Istovremeno, kompanija je broj registriranih podružnica s prvobitnih četiri smanjila na dvije, javlja Indikator.ba.

Osnivač Lidla njemački W E – International Zweite GmbH osnovao tvrtku Lidl BH sa sjedištem u Sarajevu s početnim kapitalom nešto manjim od milijun KM, potom je kapital uvećao na 10,7 milijuna KM, a prema posljednjim podacima iz sudskog registra, kapital društva uvećan je na 49.873.665 KM. No, njemački diskonter koji ulazi na tržište Bosne i Hercegovine očito mijenja prvobitne planove pa je tako reducirao broj osnovanih podružnica, ukidajući s popisa Sarajevo.

- Oglasi -

Prvobitno su bile registrirane podružnice u Sarajevu, na Stupu i Marijin-Dvoru, te u Brčkom i Banja Luci. Prema najnovijim podacima ostale su podružnice u Brčkom (Bulevar mira br. 22) i Banja Luci (Sime Šolaje br. 1a), dok podružnica koje su bile registrirane u Sarajevu više nema u registru. Upravu društva, prema novim podacima, čini pet ljudi na čelu sa Allenom Halamićem. Ostali članovi Uprave, izvršni direktori, su: Roland Thomas Schreiber, Mihajl Đotlo, Dean Sunek i Kristijan Zajec. Prema ranijim medijskim najavama, Lidl u BiH planirao je otvaranje minimalno šest objekata.

- Oglasi -

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE