spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
blaga naoblaka
27.5 ° C
27.5 °
27.5 °
48 %
1.7kmh
24 %
Sub
28 °
Ned
30 °
Pon
34 °
Uto
33 °
Sri
32 °
spot_img

Počela isplata novčanih potpora poljoprivrednim proizvođačima

- Oglasi -
- Oglasi -

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva danas je započelo isplatu novčanih podrški poljoprivrednim proizvođačima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

U skladu sa usvojenim Programom novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2022. godinu isplaćena su sredstva u iznosu većem od milijun KM, a ovisno od dinamike dostavljanja zahtjeva od županijskih ministarstava nadležnih za oblast poljoprivrede očekuje se da sve isplate budu realizirane u svibnju.

Osigurana su operativna sredstva u proračunu za mjesece travanj i svibanj te ovisno od dinamike dostavljanja obrađenih zahtjeva od županija, očekuje se da će sve pristigle obveze prema poljoprivrednim proizvođačima biti isplaćene do kraja mjeseca svibnja.

Iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ističu da su tokom prošloga tjedna pozvali županijska ministarstva nadležna za poljoprivredu da ubrzaju proces obrade zahtjeva poljoprivrednih proizvođača, kako bi se nakon dostavljenih obrađenih zahtjeva stvorili preduslovi za isplate novčanih podrški, priopćeno je iz federalnog ministarstva.

- Oglasi -
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE