spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
slaba kiša
15.7 ° C
15.7 °
15.7 °
92 %
1.8kmh
50 %
Sub
15 °
Ned
21 °
Pon
17 °
Uto
17 °
Sri
20 °

Pojedini naftaši u FBiH povećali cijenu goriva preko 3 KM, inspekcija na terenu i kažnjava

- Oglasi -
- Oglasi -

Na temelju zaprimljene informacije o nezakonitom povećanju cijena zaliha goriva od strane pojedinih prometnika tečnim naftnim derivatima u Federaciji BiH naložene su pojačane kontrole.

Ovo je odluka ravnatelja Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP) Anisa Ajdinovića, a izvanredni pojačani inspekcijski sadržavat će nadzor tokom vikenda nad formiranjem cijena i marži na benzinskim crpkama u FBiH.

- Oglasi -

Kako saznaje Klix neki od prometnika povećali su bili cijene na preko 3 KM po litru za derivate nabavljene znatno nižim cijenama.

- Oglasi -

Izvanredni nadzori vrše se od ranih jutarnjih sati, a svi prometnici tečnim naftnim derivatima koje federalni inspektori zateknu u prekršaju, biće najoštrije sankcionirani.

Prema trenutno dostupnim podacima, pored izrečenih financijskih sankcija prema prometnicima naftnih derivata zatečenim u prekršaju, kod jednog prometnika bit će stavljeno van prometa 13.000 litara dizela zbog utvrđenih nepravilnosti.

“Upozoravamo sve subjekte da će Federalna uprava za inspekcijske poslove iskoristiti sve zakonske mehanizme, uključujući i zabranu rada, da spriječi zloupotrebu trenutnog stanja s ciljem stjecanja ekstra profita na štetu građana FBiH. Zaštita potrošačkih prava građana je apsolutni prioritet našeg djelovanja i poduzet ćemo sve da zaštitimo njihove ekonomske interese i održimo stabilnost tržišta”, izjavio je Ajdinović.

Kako saznajemo neki od prometnika povećali su bili cijene na preko 3 KM po litru za derivate nabavljene znatno nižim cijenama.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE