spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
28.1 ° C
28.1 °
28.1 °
48 %
0.3kmh
0 %
Pon
33 °
Uto
33 °
Sri
34 °
Čet
33 °
Pet
34 °
spot_img

Porezna uprava izdala gotovo 300 000 KM kazni gospodarskim subjektima

- Oglasi -
- Oglasi -

Porezna uprava Federacije BiH je dana 21.04.2022. godine izvršila 267 inspekcijskih kontrola tzv. akcije na području Federacije BiH, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost priređivanja igara na sreću, trgovinsku djelatnost, ugostiteljsku i druge uslužne djelatnosti. Cilj kontrola je bila provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave su otkrili 54 neprijavljena radnika, 65 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 9 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i  14 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja zapečaćena su 33 objekata i u 111 slučaja su podneseni su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 290.150,00 KM.
Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Porezna uprava zahvaljuje svim poreznim obveznicima koji uredno izvršavaju svoje obaveze i poziva sve porezne obveznike da svoje obaveze blagovremeno izvršavaju, dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, da prijave svakog radnika i posluju u skladu s poreznim i drugim važećim propisima, jer je to najbolji i najsigurniji način poslovanja

- Oglasi -
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE